3F gør klar til retssag på vegne af 100 aktiverede


3F gør klar til retssag på vegne af 100 aktiverede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LANGDRAG: Fagforening risikerer at tabe alt ved en sag i arbejdsretten

Fyns Amt udbetalte i sommer en godtgørelse på omkring 8000 kroner til Lene Pedersen fra Odense, der som den første rejste et krav om godtgørelse, og den samlede efterregning for amtet kan løbe op i en halv million kroner.

I tidens løb er 100 aktiverede nemlig blevet snydt for betalt frokostpause fire dage om ugen, og nogle af de aktiverede har arbejdet på sterilcentralen i op til tre år, så det drejer sig om flere tusinde kroner for hver enkelt af dem.

Kvindeligt Arbejderforbund har forhandlet med amtet på vegne af de 40 medlemmer, der har været på arbejdspladsen, og efter fusionen med SiD dækker det ny fælles forbund 3F mere end halvdelen af de 100 aktiverede.

3F og amtet har både forhandlet om beløbets størrelse og metoden - for eksempel om amtet skulle gå tilbage og undersøge, hvor mange dage hver enkelt aktiveret var blevet snydt for frokostpause, eller man skulle finde en mere mindelig løsning.

Men 3F har mistet tålmodigheden med Fyns Amt, og forbundet har nu bedt Amtsrådsforeningen om et møde.

- Forhandlingerne med Fyns Amt er foregået i god tone, men vi har ikke fundet et løsning, og dermed går vi et niveau op, siger Charlotte Petersen, næstformand i den ny afdeling 3F Odense GOPS.

Starter forfra

Ifølge Charlotte Petersen lå parterne under forhandlingerne før jul nogle tusinde kroner fra hinanden.

Men hun vil ikke ud med konkrete beløb, og nu begynder forhandlingerne forfra med Amtsrådsforeningen. Og lykkes det heller ikke her at nå til enighed ryger sagen om den betalte frokostpause i arbejdsretten, hvor en højesteretsdommer sidder for bordenen.

- Vi får ingenting, hvis vi ikke får medhold i arbejdsretten. Men vi går ikke videre uden en formodning om at kunne vinde, for vi samler ikke på tabte sager, siger Charlotte Petersen.

3F gør klar til retssag på vegne af 100 aktiverede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce