3F glæder sig over lærlingeaftale for elektrikere på Facebook-byggeri, men efterlyser aftale for tømrerlærlinge


3F glæder sig over lærlingeaftale for elektrikere på Facebook-byggeri, men efterlyser aftale for tømrerlærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand for 3F Bygningsarbejderne Fyn, Allan Due Pedersen, kalder det "rigtig fint", at elektriker-lærlinge er på vej til Facebook-byggepladsen i Odense. Men hvornår kommer der tømrerlærlinge, spørger han.

Allan Due Pedersen, hvad tænker du om, at Mace nu har lavet en lærlingeaftale og kommer til at have 25 elektrikerlærlinge inden for et par uger?

- I forhold til de historier, som var fremme om mangel på lærlinge for 14 dage siden, så synes jeg, at det er godt, at de nu har gjort noget ved det. Deres udmelding har været, at der ville ske noget inden nytår, men ifølge det du siger, så er der sket noget nu og her, og det er sgu da rigtig fint.

Var du klar over, at Mace arbejdede på at lave lærlingeaftaler?

- Den dialog har vi haft længe om at de skulle tage lærlinge. Over sommeren har der været en dialog mellem Mace, Syddansk Erhvervsskole og uddannelsesudvalgene inden for elektriker, VVS, maler, tømrer og lidt murer og struktør. Der har været snakket om, hvad der skulle til, for at firmaerne på Facebook-byggeriet kunne blive godkendt til at have lærlinge. Men det er jo bare gået meget trægt med at få det ført ud i praksis.

- Men jeg synes, det er rigtig positivt, at der nu er åbnet for elektrikerlærlinge, så Mace og deres underleverandører kan se, at det ikke er så forfærdeligt, som de havde frygtet. Så må vi bare håbe, at der også kommer lærlinge inden for andre faggrupper derude.

Gik I ud med historien om lærlinge til Fagbladet for at lægge pres på Mace?

- Det var ikke os, der plantede den historie, men efter at der kom medieomtale af, at der manglede lærlinge på byggeriet, så er det gået stærkt med at indgå nogle aftaler.

Hvad tænker du om, at Mace siger, at det er besværligt og svært at lave lærlingeaftaler?

- Jeg kan ikke se, hvor det besværlige ligger. Der er en lovgivning og en overenskomst for alle faggrupper, som regulerer området. Derudover er der uddannelsesmål, virksomhederne, der tager lærlinge, skal opfylde. Vi har på tømrersiden tilbudt, at de kunne tage et møde med uddannelsesudvalget for tømrerne, så Mace og deres underleverandører kunne lære, hvilke mål de skal kunne opfylde for at have lærlinge. Det har de fået tilbudt hjælp om.

- Men de kommer et andet sted fra, hvor de har nogle helt andre former for erhvervsuddannelser, og så kan det da godt være, at det kan virke uoverskueligt, det skal jeg ikke kunne sige.

- De skal bygge derude i mange år, og nu har de lige annonceret (Facebook har ikke bekræftet, at de vil bygge et datacenter i Esbjerg, red.) at de også skal bygge et stort center for Esbjerg, så det er godt, hvis de begynder at rette sig lidt ind efter det danske arbejdsmarked.

3F glæder sig over lærlingeaftale for elektrikere på Facebook-byggeri, men efterlyser aftale for tømrerlærlinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce