3F: Fire års dagpenge er ikke helligt


3F: Fire års dagpenge er ikke helligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frem for dagpenge i lang tid har ufaglærte brug for uddannelse, siger 3F.

Den borgerlige regering har skåret den periode, hvor arbejdsløse kan få understøttelse, ned fra fire til to år.

En eventuel ny socialdemokratisk ledet regering skal ikke nødvendigvis "rulle reformen tilbage" for at gøre landets største forbund 3F glade, skriver Politiken onsdag.

- Det centrale er indholdet i ledighedsperioden. Vi skal væk fra det fuldstændig meningsløse bureaukrati og kontrolmageri.

- Folk skal have deres kompetencer skærpet, så de har reelle muligheder for at få et job, siger forbundsformand Poul Erik Skov Christensen, 3F.

Dermed er 3F-formanden på linje med stribe andre faglige frontfigurer.

- Jo mere relevant, vi kan gøre perioden, jo større chance er der for at komme væk fra ledighed og i beskæftigelse, siger Poul Erik Skov Christensen og kræver en større indsats for at uddanne ledige.

- De ufaglærte bliver i de kommende år efterspurgt meget mindre end i dag, til gengæld vil efterspørgslen efter faglærte stige.

- Skal de ufaglærte bringes ud af en tilstand af mere eller mindre ledighed hele tiden, så skal de have uddannelse, siger Poul Erik Skov Christensen.

En kortlægning af arbejdsmarkedet fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der i 2020 vil være 104.000 ufaglærte i overskud.

Det sker, fordi jobbene er flyttet til udlandet, eller maskiner har overtaget arbejdet, men også 79.000 med blot en studentereksamen står uden jobudsigter.

Fremskrivningen viser, at der til gengæld vil være efterspørgsel efter folk med uddannelse.

Der vil mangle 30.000 faglærte, 50.000 med en kort videregående uddannelse og godt 100.000 med videregående uddannelse, skriver Politiken.

3F: Fire års dagpenge er ikke helligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce