Omkring 186 lagermedarbejdere fra Coops distributionslager i Odense nedlagde natten til fredag arbejdet i protest mod en ny ledelsesstil. Tillidsrepræsentanten er taget til møde i hovedkvarteret.

Hvad der præcist har trigget en stor landsdækkende strejke blandt Coops lagermedarbejdere er fortsat uvist, men sikkert er det, at omkring 186 medarbejdere fra Odense-afdelingen i nat valgte at gå hjem i solidaritet med kollegerne i Albertslund.

- Der har udviklet sig et dårligt psykisk arbejdsmiljø og en hetz mod tillidsrepræsentanten og arbejdsmiljørepræsentanten i Albertslund. Det er ikke den lokale ledelse, men snarere topledelsen i Coop, der efter min mening støber kuglerne, siger Steen Horst, der er næstformand i 3F Odenses transportafdeling, der organiserer de strejkende.

- Kollegerne i Odense valgt at gå hjem, fordi de kan genkende mange af de ting, de oplever i Albertslund, siger han.

Medarbejderne på de to distributionslagre i Vejen og Aalborg arbejder fortsat.

Kaldt til møde i København

Tillidsmanden fra Odense er taget direkte fra sit nattearbejde til møde i hovedkvarteret i København, hvor fagforeningsrepræsentanter fra 3F og LO mødes med administrerende direktør Peter Høgsted.

Steen Horst beskriver samarbejdet med den nuværende chef på Odenselageret som glimrende og ærgrer sig over, at en ny ledelsesstil i Coops hovedkvarter har givet problemer på flere af lagrene.

  • Af:

    Jeg er erhvervsjournalist på Fyens Stiftstidende og fyens.dk. Mit primære stofområde er arbejdsmarkedsstof, men jeg skriver også om andre businessområder. Jeg er uddannet journalist i 2004 og har siden læst statskundskab på kandidatniveau.Jeg blev ansat på Fyens Stiftstidende i februar 2014, og har i en periode fungeret som nyhedschef. Tidligere i min karriere har jeg været ansat på Ritzaus Bureau og Ekstra Bladet. Jeg bor i Odense med min mand og vores to børn.

Mere om emnet

Se alle
3
Strejke hos Coop i Odense fortsætter

Strejke hos Coop i Odense fortsætter

Coop-strejke kan skabe varemangel

2
Coop: Forventer at strejken er hurtigt overstået

Coop: Forventer at strejken er hurtigt overstået