Firmaet QuickTube i Odense har som de første i Danmark investeret i Nordeuropas største 3D rørlaserskære-maskine. Den har øget firmaets konkurrenceevne gevaldigt og sikret nye ordrer. To ministre fik et indblik i den fagre nye verden.

15 millioner danske kroner.

Det brugte den odenseanske virksomhed Quicktube tidligere i år på den maskine, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i Odense for at se på mandag formiddag. Det er en 3D rørlaserskærer, en af Nordeuropas største, og det har givet nye muligheder for virksomheden for at skære større emner i aluminium, stål, kobber og messing. Maskinen kan blandt andet producere stålelementerne til altaner.

Disruptionrådet

I Disruptionrådet sidder 32 faste medlemmer. De spænder vidt fra komiker Hella Joof, over HK-formand Kim Simonsen til iværksætteren Tommy Ahlers. Derudover sidder der syv danske ministre foruden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der sidder for bordenden som formand.Rådet er nedsat med det formål at komme med forslag til, hvordan Danmark på bedst vis griber mulighederne i den teknologiske udvikling.

Disruptionrådet mødes mandag og tirsdag på Hotel Hesselet i Nyborg.

Cafe Stiften har tirsdag debat om disruption med Tommy Ahlers, Claus Jensen, formand for Metal, og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V). Der er stadig ledige pladser til arrangementet i Odin Havnepark, Lumbyvej 17 i Odense.

Lars Løkke Rasmussen (V), beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og flere medlemmer fra Disruptionrådet blev vist rundt i Quicktubes lokaler og fik fortalt historien om, hvordan den 15 millioner store investering har åbnet et helt nyt marked for virksomheden.

Besøget var et led i den besøgsrunde, flere af Disruptionrådets medlemmer var på mandag og tirsdag. Rådet holder sit møde mandag-tirsdag på Hotel Hesselet i Nyborg for at diskutere, hvordan det danske arbejdsmarked sikrer sig at gribe den teknologiske udvikling. Det er Quicktube et godt eksempel på.

- Det er spændende at besøge Quicktube, fordi det er en virksomhed, der i den grad bruger moderne teknologi. Den er med til at illustrere noget af det, vi skal diskutere i Disruptionrådet, fastslog Lars Løkke Rasmussen og forklarede yderligere:

- Det kræver en skarphed at kunne se, at man er nødt til at være first mover på noget af det her teknologi. Hvis de ikke havde gjort det, ville den her virksomhed og dens arbejdsplader ikke være til, og det er et billede, man kan bruge i hele landet.

Nye muligheder for QuickTime

Købet af den store maskine, der fylder omkring det kvarte af Quicktubes produktionslokale på Egestubben i det nordlige Odense, har sendt virksomheden tæt på en stor ordre, der ikke havde været mulig uden maskinen.

Ordregiveren er ifølge Bjarne Nielsen, koncerndirektør i Skovsager Group, der ejer Quicktube, et stort amerikansk firma, "som alle i rummet her kender". Det sagde han, da han inden rundvisningen gav et oplæg om den odenseanske virksomheds aktiviteter, hvor konkurrencen om ordren skulle komme fra et 100-mand stort mexicansk firma. Quicktube tæller 15 medarbejdere, men den nye maskine er så effektiv, at de sagtens kan konkurrere.

- Med investeringen ser vi ind i nogle helt nye og større kundeemner, og det betyder, at flere får øjnene op for vores forretning. Vi så en mulighed for at være først i vores del af verden, så vi kunne tage et lokalt marked, sagde Bjarne Poulsen, der var glad for det besøget.

- Det er selvfølgelig spændende og en stor cadeau til os, at de vælger at se, hvad vi kan, sagde han.

Tilfreds beskæftigelsesminister

Quicktubes store maskine kræver et mandskab på seks til otte mand at holde i gang. Det tæller programmører og operatører, og selv om det ikke er mange arbejdspladser, investeringen på 15 millioner har kastet af sig, er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ikke nervøs.

- Nu kan man komme ud på verdensmarkedet og erobre nogle jobs, man ikke før har kunnet. Som vi har hørt i dag, kan man nu konkurrere med Mexico, og den konkurrence havde været umulig før, lød det fra Troels Lund Poulsen (V).

- Quicktube er en god rollemodel for små og mellemstore virksomheder, der overvejer at investere i ny teknologi. De større danske virksomheder har fokus på det, men de små og mellemstore kan godt blive bedre, lød det fra beskæftigelsesministeren, inden han, statsministeren og dagens øvrige gæster fra Disruptionrådet kørte mod Nyborg for at bearbejde dagens indtryk med de øvrige medlemmer.

  • fyens.dk