38 ministre afslører deres rigdom

Penge euro
Foto: Michael Bager

38 ministre afslører deres rigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den franske præsident François Hollande har bestemt, at 37 ministre skal offentliggøre deres formue.

For første gang afslører en række franske ministre deres personlige formue og andre økonomiske forhold.

Det Frankrigs præsident, Francois Hollandes, håb, at offentliggørelsen vil genskabe tilliden til den skandaleramte socialistiske regering.

37 ministre samt premierminister Jean-Marc Ayrault afslørede deres aktiver, som omfatter ejendom, aktier, livsforsikring, kunst, smykker og biler. De blev offentliggjort online på hjemmesiden declarations-patrimoine.gouvernement.fr.

Med landets økonomi stagnerende, en stigende arbejdsløshed og med en regering, der skærer i udgifterne, indrømmer højtstående embedsmænd ifølge nyhedsbureauet AFP, at offentliggørelsen er risikabel og kan skabe vrede over stor rigdom blandt ministrene.

Men Hollande har presset på i håbet om, at afsløringen vil hjælpe til at vende den nuværende dårlige stemning, der kun blev forværret drastisk, efter at Hollandes tidligere budgetminister Jerome Cahuzac i sidste uge blev tiltalt for skattesvindel.

Cahuzac indrømmede at have haft en hemmelig udenlandsk bankkonto, hvilket gav ham økonomiske fordele. En opsigtvækkende sag, der belaster hele den socialistiske regering.

Mandagens afsløringer viser ikke overraskende, at den kunstelskende udenrigsminister Laurent Fabius er blandt de rigeste ministre. Han ejer "beskedne" tre ejendomme til en samlet værdi af 3,9 millioner euro.

Premierminister Jean-Marc Ayrault har to huse og en garage.

Hollande afslørede ikke noget mandag, fordi han allerede gav detaljer om sin formue, da han i sin tid blev valgt til præsident.

På det tidspunkt fortalte han, at han havde 1,17 millioner euro i diverse aktiver, herunder et hus i byen Mougins i det sydlige Frankrig og to lejligheder i Cannes. Men præsidenten har også gæld og betaler dyrt i renter og afdrag hver måned.

En meningsmåling viste for nylig, at 63 procent af franskmændene kræver mere åbenhed fra regeringsmedlemmerne.

38 ministre afslører deres rigdom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce