35 år med samme strategi


35 år med samme strategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AUTOMATDREJNING: Arne Christensen lover sine ansatte livslang ansættelse

Egenkapitalen i hans holdingselskab var på 141 millioner kroner, sidst regnskabet blev gjort op

Alligevel kører Arne Christensen rundt i en Daewoo Kalos til under 130.000 kr., og frem for habit og slips går den 60-årige mand til dagligt rundt i blåt arbejdstøj lige som hovedparten af de 86 ansatte på hans virksomhed.

- Pengene bliver i firmaet, så vi hele tiden har råd til at investere i nye maskiner uden at skulle spørge banken, siger grundlæggeren af Rea Automatdrejning ApS i Otterup, Arne Christensen.

Arbejdede om natten

For 35 år siden etablerede han sin egen virksomhed i en garage i tilknytning til sit daværende hus i Uggerslev.

- De første år havde jeg fuldtidsarbejde ved siden af. Når jeg fik fri, tog jeg hjem og arbejdede 10-12 timer, siger Arne Christensen og forsikrer, der ikke er tale om en pædagogisk overdrivelse.

- Sådan nogle maskiner skal tilses og fodres med råvarerhver anden time også om natten, siger Arne Christensen, som først inden for de seneste 10 år har sat farten ned.

- Grunden til, der er så megen kapital i virksomheden i dag, skyldes også de mange timer, jeg har lagt i den, siger den maskinarbejderuddannede direktør, som sjældent bruger titler i sin virksomhed.

Bureaukrati afskaffet

- Vi har en flad struktur. Alle er i stand til selv at træffe beslutninger. Ja, vi kalder alle vores folk i produktionen for værkførere, siger Arne Christensen, som mener, at netop det manglende hierarki øger virksomhedens konkurrenceevne.

- Uanset størrelse får vores kunder en hurtig, personlig og kompetent behandling. Vi kunne for eksempel aldrig finde på at indføre en telefonsluse med tryk selv-funktion, siger Arne Christensen, som i begyndelsen af 1970'erne flyttede sin produktion til Industrivej i Otterup.

- Vi har ganske enkelt afskaffet bureaukratiet. Det lader vi stat, amt, kommune og de store virksomheder om, siger Arne Christensen, som vurderer, Rea Automatdrejning har cirka 1000 kunder spredt ud over Danmark og i udlandet.

- Vores medarbejderes høje uddannelsesniveau er både en styrke, fordi vi dermed har en produktion, som er svær at kopiere, men også en svaghed, siger han.

- Det kan være vanskeligt at tiltrække folk, der er dygtige nok, siger han.

- Typisk tager det flere år at oplære en medarbejder, som så godt nok kan være sikker på varig ansættelse. Jeg plejer at sige, de er her på livstid, siger Arne Christensen fra Rea, som tidligere havde sin egen store stab af lærlinge. Ien periode nedlagde man den funktion, men nu er lærlingeafdelingen genoprettet.

- Vi begik en fejl, som nu er den rettet, siger Arne Christensen, som fortsat driver sit livsværk ud fra en simpel filosofi.

- Allerede da jeg var 14-15 år, fandt jeg ud af, at jeg ville være selvstændig, og at jeg ville lave mange emner til en lav pris, siger han.

- Den strategi holder stadig, siger Arne Christensen, som selv var med til at grave ud og støbe soklen på den første produktionshal i Otterup dengang i 1970'erne.

Siden er produktionsfaciliteterne udvidet talrige gange både via nybyggeri og ved tilkøb af naboejendomme, så det samlede areal nu er oppe på 20.000 kvadratmeter.

Generationsskifte

Siden i sommer har Arne Christensens 34 årige datter, Lone Demant Nielsen, og den 38-årige svigersøn, Peter Nielsen, overtaget en femtedel af ejerskabet i automatdrejeriet, og de følgende år vil fabrikanten hvert år afgive 10 procent yderligere, så generationsskiftet er overstået inden for en overskuelig tidsramme.

Peter Nielsen er uddannet maskinarbejder og siden maskintekniker, mens datteren tog en uddannelse på kontor, inden hun læste til merkonom i regnskab.

- Vi har ingen planer om at ændre forretningsstrategi væsentligt. Vi vil fortsat være underleverandør til store og små virksomheder, siger de to.

35 år med samme strategi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce