Danrob A/S i Middelfart går konkurs - 28 medarbejdere mister jobbet.

En af Middelfart-områdets positive erhvervshistorier har fået en trist afslutning. Midt på ugen blev robotfirmaet Danrob på Damgaardvej begæret konkurs. Det skete efter en begæring til Skifteretten fra firmaet selv.

Konkursen kommer efter nogle hektiske dage, hvor ledelsen har forsøgt at finde en løsning på firmaets likviditetsproblemer.

Onsdag var Fyens Stiftstidende i kontakt med en fåmælt Kim Koertsen, firmaets stifter og tekniske direktør. Han fortalte, at de 28 ansatte var sendt hjem, fordi der ikke var penge til lønninger.

Danrob blev etableret af Kim Koertsen i 2002 som et énmandsfirma. Syv år senere omsatte 30 ansatte for 50 mio. kr.

Gæld på fem mio.

- Vi har som de fleste andre firmaer haft en stram likviditet under krisen og er lige nu ramt af en mavepuster fra en af vores store kunder, vi mangler betaling fra. Og nu har vores bank også sagt stop. Vi arbejder på et nyt setup og på at finde en ny bank, mere kan jeg ikke sige, sagde Kim Koertsen.

Kurator Otte Frederik Spliid fra Focus Advokaterne i Odense oplyser, at Danrob er gået konkurs med en gæld på godt fem millioner kroner. Største kreditor er Sydbank, som har cirka to millioner kroner til gode, mens Danrob har ubetalte regninger liggende hos leverandører for omkring tre millioner kroner.

Dertil kommer løn for september til de 28 medarbejdere. Den hænger Lønmodtagernes Garantifond nu på.

Otto Frederik Spliid tilføjer, at der ikke er planer om en rekonstruktion.

  • Gottwald_Søren

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion i Middelfart, hvor vi laver Middelfart-siderne i Fyens Stiftstidende samt Middelfart-stof til fyens.dk og til mitfyn.dk. Vi laver desuden ugeavisen Melfar Posten, som jeg er tovholder på - det vil sige, at jeg har ansvar for at redigere den sammen med en kollega.