277 slagteriarbejdere gik hjem


277 slagteriarbejdere gik hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROTEST: Ansatte på Danish Crown i Odense er utilfredse med ledelsens revolverpolitik

Omkring 1700 slagterimedarbejdere nedlagde i går arbejdet på seks af Danish Crowns slagterier i Jylland og på Fyn. Heraf 277 medarbejdere fra slagteriet i Odense.

- Folk er trætte af ledelsens revolverpolitik. Man får hele tiden at vide, at man er truet af lukning, og at akkorderne skal omskrives, hvis man vil bevare arbejdspladserne. Folk føler det som om, ledelsen ikke mener, at de er gode nok, siger tillidsrepræsentant i Odense Kim Laursen.

Arbejdsnedlæggelsen kommer efter den seneste tids tumult om Tulip i Ringsted.

Den 6. december blev der indgået en lokalaftale, som betød, at de ansatte i Ringsted skulle gå 15 procent ned i løn mod at bevare arbejdspladser. Efter store protester indgik de lokale tillidsfolk og Tulip i weekenden en ny Ringsted-aftale, men også den skaber altså massiv utilfredshed blandt kollegerne.

Ifølge Kim Laursen opfylder den nye aftale overenskomsten, og i modsætning til de andre strejkende slagteriarbejdere, er det ikke direkte på grund af Ringsted-aftalen, at de ansatte i Odense valgte at gå hjem.

Revolverpolitik

- Det er på grund af den måde, ledelsen fører revolverpolitik på. Jeg har den klare holdning, at man skal vende billedet og motivere folk i stedet for at true dem, siger Kim Laursen.

Lønaftalerne i Ringsted har ikke nogen indflydelse på medarbejdernes forhold i Odense, men medarbejderne frygter, at forhandlinger med lønnedgang til følge vil blive brugt andre steder i landet.

- Hvis vi kender Tulip og Danish Crown ret, vil de fortsætte linjen fra Ringsted andre steder, og det er det, medarbejderne markerer deres utilfreds med. Folk frygter, hvad der bliver det næste. Man hører jo hele tiden, at lønningerne er meget lavere i Tyskland og Polen, siger Kim Laursen.

De ansatte på slagtegangen og i pakkeriet nedlagde ikke arbejdet i går, men måtte holde fri, da resten af slagteriet blev affolket.

- Når opskæringen ikke kører, kan vi jo ikke slagte grise, siger fabrikschef i Odense Bjarne Hansen.

Han har ingen kommentarer til medarbejdernes angreb på topledelsen, men uden at kunne sætte tal på, konstaterer han, at det er kostbart at sætte hele produktionsapparatet i stå.

Ifølge tillidsrepræsentant Kim Laursen genoptager medarbejderne i Odense arbejdet igen her til morgen.

277 slagteriarbejdere gik hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce