Det er tredje år, pengeugen finder sted i de danske folkeskoler, og siden sidste år er interessen omkring projektet steget. Blandt andet betyder det, at antallet af fagfolk, der gæster skolerne, er fordoblet, og det at få besøg af en bankrådgiver gør en forskel - i hvert fald for eleverne på Danehofskolen i Nyborg.

Siden Finansrådet og Danmarks Matematiklærerforening sidste år debuterede med initiativet "pengeuge", er opbakningen blevet markant større.

Mens der sidste år var omkring 13.000 elever, der blev undervist i budgetter og renter, er der i år lidt mere end 21.500 med i projektet. Det betyder samtidig, at antallet at lærere, der underviser i materialet er steget med omkring 400, så der nu er cirka 1000 lærere med fra lidt mindre end 600 skoler. Et tal, der i øvrigt lå omkring 400 sidste år.

Finansrådet har således fordoblet antallet af gæsteundervisere, der kommer ud til de forskellige skoler. Her er tale om bankrådgivere og -direktører, der sætter eleverne yderligere ind i økonomi, og i år tager lidt mindre end 600 eksperter på tur rundt i landet for at besøge eleverne.

Det er som regel noget, der får eleverne til at lytte ekstra godt med, når en ekspert udefra kommer og orienterer.
- Det gør altid en forskel, når det er fagfolk, der fortæller, og de (eleverne, red.) kan se, at der er noget om snakken, og det ikke bare er Sus, der siger det, siger Susanne Jørgensen, som er klasselærer i 8.y på Danehofskolen i Nyborg med henvisning til sig selv.

Den første dag i pengeugen havde eleverne således besøg af en bankrådgiver, der blandt andet fortalte dem om RKI, og det gjorde indtryk på dem.

- Det er rigtig godt, man får det at vide, for jeg vidste ikke så meget om det, siger Emilie Thomsen fra Danehofskolen.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
1
Pengeuge i skolen: Nyborg-elever lærer at lægge budget

Pengeuge i skolen: Nyborg-elever lærer at lægge budget

21
Telefongæld sender unge i RKI: Fynske unge skylder 128 millioner

Telefongæld sender unge i RKI: Fynske unge skylder 128 millioner

7
Sådan havner du i RKI - og sådan kommer du ud igen

Sådan havner du i RKI - og sådan kommer du ud igen