20 nye værftsjob


20 nye værftsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søværnets placering af en ordre på seks nye standardfartøjer i Faaborg vil øge beskæftigelsen på det sydfynske værft med formentlig en snes nye medarbejdere, oplyser direktør Jan Mortensen.

I øjeblikket har Faaborg Værft 55 ansatte.

Ordren vil også give yderligere beskæftigelse hos en række lokale underleverandører.

- Vi forventer at skulle trappe op allerede i begyndelsen af det nye år, og at vi skal være ca. 20 mennesker mere, når tingene rigtigt kører, siger Jan Mortensen.

Kontrakt i november

Det gør de i løbet af sommeren næste år, når det første glasfiberskrog ankommer fra Karlskrona med henblik på færdiggørelse i Faaborg.

Ordren på de seks standardfartøjer skal være effektueret i løbet af de næste fire år, og det betyder formentlig, at det første skib fra Faaborg kan leveres til marinen i begyndelsen af 2006.

Foreløbig skal de igangværende kontraktforhandlinger med Søværnets Materielkommando afsluttes, og de handler ifølge Jan Mortensen netop om selve afviklingsplanen og ikke om den økonomiske ramme, som ligger fast. Den endelige kontrakt ventes at blive skrevet under i næste måned.

Nordjysk brødnid

Kurt Rasmussen, som er smed på Faaborg Værfts ventilværksted, er glad for den nye ordre, som sikrer den langsigtede beskæftigelse. Også han undrer sig over, at der til det sidste har været politik i sagen omkring byggeriet af de nye orlogsfartøjer:

- Det er da overraskende. Sagen er jo udbudsmæssigt kørt helt efter bogen og burde ikke kunne give anledning til det hundeslagsmål, vi har oplevet. Der må vist være tale om nordjysk brødnid, siger han.

Faaborg Værft er Danmarks største producent af erhvervsfartøjer i glasfiber, og samtidig har virksomheden siden midten af 1980'erne også fremstillet mindre rensningsanlæg under varemærket New Line.

Ordren til søværnet vil ikke komme til at berøre værftets normale forretningsområder, og f.eks har Faaborg Værft i øjeblikket en mindre fiskekutter på tegnebrættet. Den retter sig mod forventede politiske krav om et mere skån-somt fiskeri i både Østersøen og andre europæiske farvande i bestræbelserne på at sikre truede fiskestammer.

20 nye værftsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce