Energi Fyns kunder kan stemme om virksomhedens nye ledelse.

Det er ikke så almindeligt, at kunderne bestemmer, hvem der skal sidde i ledelsen af de store virksomheder.

Men sådan er det i elselskabet Energi Fyn, som er ejet af 175.000 fynske husstande.

Disse ejere har ret til at bestemme, hvem der skal sidde i virksomhedens repræsentantskab.

Repræsentantskabet vælger bestyrelsen, og bestyrelsen ansætter direktøren, så der er reel magt i forbrugernes stemmeseddel.

Valget begyndte i denne uge, og den sidste frist for at aflevere en stemme er onsdag 6. november klokken 15.

Elkunderne kan ikke stemme på hvem, de har lyst til. Fyn er delt ind i fem geografiske områder, som hver vælger et antal repræsentanter, og man kan kun stemme på kandidaterne i ens eget område.

I alt 147 kandidater deltager i kampen om 76 pladser i repræsentantskabet. Hertil kommer seks repræsentanter, der er valgt direkte af transformerforeninger.

Stemmesedlen sendes direkte pr. post til husstanden.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.