Drengen har erkendt, at han søndag indtelefonerede en bombetrussel mod supermarkedet. Han blev anholdt sent søndag aften, oplyser Fyns Politi.

Det var en 15-årig dreng fra Odense, som stod bag søndagens bombetrussel mod Bilka i Odense. Han er blevet afhørt, sigtet og har erkendt forholdet. Foreløbigt er drengen løsladt igen.

Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi Kim Munksgaard til Fyens.dk.

Søndag eftermiddag modtog Bilka en telefonisk bombetrussel, og det fik Fyns Politi til at evakuere både kunder og ansatte og afspærre området omkring varehuset.

- Jeg tror ikke, der er noget motiv. Han har måske ikke lige tænkt sig om, siger Kim Munksgaard.

Imens bombehundene gennemsøgte varehuset, var efterforskningen allerede i gang, og sent søndag aften kunne politiet rykke ud til en 15-årig dreng fra Odense-området, siger vagtchef hos Fyns Politi Hans Jørgen Larsen til DR.

Fyns Politi oplyser til DR Fyn, at det var sporing af telefonen, som ledte politiet frem til ham.

Flere tilfælde

Bombetruslen mod supermarkedet er ikke et enestående tilfælde i Odense.

19. december sidste år skabte en bombetrussel kaos på Odense Banegård, hvorfor alle tog blev erstattet med busser på en af årets store rejsedage i fire timer. 30.000 passagerer var påvirket af bombetruslen, har DSB vurderet.

Fire dage senere var julefreden atter truet i Odense, da en 48-årig mand indtelefonerede en bombetrussel mod Rosengårdcentret. Han påstod at have plantet en bombe på et toilet i centret, hvilket viste sig ikke at være sandt.

Mere om emnet

Se alle
2
Bombetrussel: Kun hver anden fører til sag

Bombetrussel: Kun hver anden fører til sag

7
DF: Millionregning til 15-årig

DF: Millionregning til 15-årig

33
Bilka: - Vi vil have erstatning for bombetrussel

Bilka: - Vi vil have erstatning for bombetrussel