14 danskere er nu smittet med tarmbakterie

Det officielle antal smittede danskere er nu oppe på 14, men alene på Århus Universitetshospital, er 26 patienter mistænkt for at have tarmbakterien.
Foto: Torben Stroyer/POLFOTO/arkiv

14 danskere er nu smittet med tarmbakterie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af danskere, der er smittet med den farlige tarmbakterie VTEC, er nu oppe på 14. Det viser nye tal.

Nye tal fra Statens Serum Institut viser, at antallet af danskere, der er smittet med den farlige tarmbakterie VTEC, er steget fra 11 til 14 danskere.

Århus Universitetshospital melder desuden om yderligere fem patienter, der er under mistanke for at være ramt af den sjældne infektion, der foreløbig har dræbt 11 personer i Tyskland.

- Vi er nu oppe på 14 danskere, som har fået konstateret denne bakterie. Så antallet er steget med tre på et døgn, da vi havde 11 smittede søndag, fortæller Kåre Mølbak, overlæge hos Statens Serum Institut.

Han oplyser samtidig, at antallet af patienter, hvor infektionen har udartet sig til nyresvigt, også er steget.

- Der er kommet et par stykker mere til med nyresvigt. Syv af de 14 smittede har haft nyresvigt. Og næsten alle af de 14 smittede har været i Nordtyskland for at spise på nær lige én, siger Kåre Mølbak.

Det drejer sig om en 24-årige mand fra Jylland.

- Han har slet ikke været i Tyskland, så han passer ikke helt med det øvrige mønster.

- Vi ved endnu ikke, hvordan han har været så uheldig at få denne infektion, men vi må antage, at det har været en person-til-person smitte, eller at han har spist inficerede grøntsager.

På Århus Universitetshospital har man fået yderligere fem patienter ind mandag, som hospitalet mistænker for at være smittet med tarmsygdommen.

- Vi har fået yderligere fem ind hen over middag, som er under mistanke for at være smittet med VTEC-bakterien. De er under mistanke på grund af blodig diarre, siger professor Lars Østergaard, Infektionsmedicinsk Afdeling.

- Dermed er antallet oppe på 26 patienter, som er under mistanke for at være ramt af infektionen her i Århus.

Der kan gå op til 10 dage, fra en person har spist en inficeret grøntsag, til man bliver syg.

14 danskere er nu smittet med tarmbakterie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce