130 investorer på robotjagt


130 investorer på robotjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alt fra private investorer med en håndfuld millioner i banken til private venturefonde med op mod 750 millioner kroner i pengetanken zoomer i dag ind på den meget omtalte robot- og automationsbranche på Fyn, når der er investortræf og fokus på robotterne flere steder i byen.

Investor Tommy Andersen har allerede besøgt Odense for at studere nogle af virksomhederne i den fynske robotklynge, så han er godt forberedt, når han i dag skal til investortræf i byen i dag sammen med 130 andre investorer.

Tommy Andersen, som bl.a. selv har haft succes med lydfirmaet Libratone, er med i den store nystiftede investeringsfond Byfounders, som har 30 iværksættere fra Danmark og Silicon Valley, større institutioner og Vækstfonden med på holdet.

- Jeg har allerede været i Odense for at se nærmere på nogle muligheder, og jeg tror, at vi inden for vores første år kommer til at investere en eller flere fynske virksomheder i den meget interessante klynge, siger Tommy Andersen, som er på jagt efter investeringscases for Byfounders, som har et investeringsmål på 750 millioner kroner og en tidshorisont på 10 år.

Milliarder til investeringer

Byfounders er blandt de 80 investorer, foreninger og fonde, som har meldt deres ankomst til Investor Summit, som Invest In Odense for andet år i træk arrangerer i Odense. I år er investorarrangementet del af en tæt pakket dag, som bl.a. omfatter robotbrag i Forskerparken og roadshow hos det danske robotnetværk DIRA samme sted. På investor-siden er det ikke kun de 80 gæster hos Investor Summit, som kigger forbi i forhåbningen om at ramme den næste Universal Robots-succes.

De private investorer i Business Angels Syddanmark har valgt at arrangere en såkaldt masterclass for medlemmer og gæster samme dag i Odense - og samme sted, nemlig hos Nordea i Odense centrum.

- Vi har 30 af vores 47 medlemmer med og dertil 35 gæster, som alle er kvalificeret og interesseret i at blive investeringsengle i vores forening, lyder det fra forretningsfører Klaus Holmsberg i Business Angels Syddanmark.

Foreningen har både de mindre medlemmer, som kan leve op til kravet om en investeringsformue på omkring de fem millioner kroner, og de store som en stor familiefond med mere end 100 millioner kroner. De typiske investeringer fra en engel ligger på mellem en halv mio. kroner til tre millioner - samlet set har de nuværende 47 medlemmer af BA i Syddanmark en formue på over en halv milliard kroner, som de måske investerer 10-15 procent af.

- Og det er i projekter, som enten er begyndt at sælge på markedet eller har bevidst, at der er et marked. Men de skal heller ikke være for langt, for så bliver de for dyre at købe sig ind i, siger Klaus Holmsberg.

Han mærker generelt en stor interesse fra iværksættere med gode idéer, men mangel på kapital.

- Jeg har i øjeblikket 40-50 kapitalsøgende firmaer, som gerne vil i spil. I morgen (onsdag, red.) har vi tre med, som får lov at pitche foran vores deltagere, siger han.

Teamet af afgørende

Investeringsmanager Michael Hansen fra Invest In Odense, er arrangør og samler trådene bag Investor Summit. Hansen er begejstret for, at det, som startede som et forsøg i Forskerparken sidste år, nu er vokset til mere end dobbelt størrelse.

- Det er helt vildt, at vi kan trække så mange til. Vi havde 45 til arrangementet sidste år i Forskerparken, men nu beviser vi, at der er enorm interesse om Odense og investeringsmulighederne her, når vi trækker mere end dobbelt så mange investorer til i år, siger han.

De mange investorer bliver præsenteret for en række pitches fra kapitalsøgende virksomheder på Investor Summit og hos Byfounders er Tommy Andersen ikke i tvivl om, hvad han kigger efter:

- Det afgørende ud af de fem ting, vi kigger efter er teamet bag. Et godt team kan eksekvere fremragende på en halvsløj idé, mens et dårligt team sagtens kan forplumre en fremragende idé. Så teamet er det afgørende først og fremmest, siger han.

130 investorer på robotjagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce