12 danske selskaber ind på vækstliste


12 danske selskaber ind på vækstliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 danske selskaber er med på en særlig liste med 50 udvalgte nordiske virksomheder, der bliver fremhævet i forbindelse med konference om miljøteknologi.

12 små danske virksomheder er kommet ind i varmen på en liste over de 50 mest lovende nordiske virksomheder inden for miljøvenlig teknologi, såkaldt cleantech. Dermed bliver virksomhederne præsenteret fordelagtigt i forhold til blandt andet førende internationale investorer, der i disse dage er samlet til cleantech-konference i København. Virksomhederne er målt på deres muligheder for at nå stor vækst og en stor betydning for markedet.

De fleste af de 50 virksomheder på listen er aktive inden for energiområdet, mens en del kommer fra områder som avancerede materialer, affald og genbrug samt vand og spildevand.

Richard Youngman, direktør for Cleantech Group Europe, der arrangerer mødet i København, mener, at listen er opmuntrende.

- Storbritannien og Tyskland har hidtil været de vigtigste centre for investorer i nye selskaber inden for cleantech. Men de nordiske lande, hvor bæredygtighed og miljøbevidsthed har været almindeligt anerkendt i meget længere tid end de fleste andre steder i verden, viser stort potentiale for at spille en stærk rolle i fremtiden, siger Richard Youngman.

Blandt de håbefulde danske virksomheder er bølgekraftselskabet Wave Star Energy, brintvirksomheden H2 Logic, Stirling DK, der arbejder med en særlig biomassedrevet motor, og BioGasol, der arbejder med at fremstille blandt andet bioætanol. Dertil kommer virksomheder inden for områder som vandrensning, afsaltning af vand, energieffektive skibe samt genbrug af autoruder.

12 danske selskaber ind på vækstliste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce