11 bydere ville have Amagerbanken


11 bydere ville have Amagerbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BankNordik fik resterne af Amagerbanken med et bud, der samlet set var det bedste blandt i alt 11 bud.

BankNordik løber med resterne af Amagerbanken for næsen af 10 andre interesserede budgivere. Det oplyser Finansiel Stabilitet, som overtog den krakkede bank tidligere på året.

En af opgaverne for statens skraldespandsselskab for krakkede banker har siden været at finde en køber til de dele af Amagerbanken, som stadig kunne sælges.

Det er nu lykkedes, idet færøske BankNordik har indgået aftale med Finansiel Stabilitet om køb af alle privatkunder og mindre erhvervskunder.

- Vi har modtaget i alt 11 bindende bud fra ind- og udland på henholdsvis hele og dele af Amagerbanken og er tilfredse med den store interesse, siger bestyrelsesformand i Finansiel Stabilitet Henning Kruse Petersen.

- Vi er glade for den aftale, vi i dag har indgået med BankNordik, som sikrer alle private og mindre erhvervskunder en bankforbindelse, tilføjer han.

Han vil ikke svare på, om BankNordiks bud var det højeste i puljen målt på kroner og øre. Men samlet set var det det bedste for Finansiel Stabilitet, for kunderne og for bankens ansatte.

BankNordik betaler en nettogoodwill på 235 millioner kroner og overtager i alt ca. 92.000 kunder med et samlet udlån på 4,5 milliarder kroner og indlån 5,3 for milliarder kroner.

Dertil kommer cirka 160 medarbejdere.

Købet er fortsat betinget af Finanstilsynets godkendelse.

Amagerbankens 200 dårligste kunder med en samlet gæld på 12 milliarder kroner ligger fortsat hos Finansiel Stabilitet, skriver Børsen.

11 bydere ville have Amagerbanken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce