104 ledige bygger med på datacenter: Står stærkt til kommende byggeprojekter

Nina Holm og Irina Meskovic, med ryggen til, søgte det samme job i foråret sidste år - det var Nina Holm, der løb med jobbet, men måneden efter fik Irina Meskovic også job hos Mace, hvor de arbejder sammen på administrationen i dag. Foto: Jakob Haugaard Christiansen

104 ledige bygger med på datacenter: Står stærkt til kommende byggeprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 104 ledige, som er kommet i job på Facebookbyggeriet, står stærkt, når der kommer nye større byggeopgaver i fremtiden, lyder det fra både entreprenørvirksomheden bag datacenterbyggeriet og fra Odense Kommune.

Nogle af de 104 ledige, som har fået job hos enten Mace eller underleverandører havde erfaring fra større byggeprojekter. Flere kom bl.a. fra metrobyggeriet i København, og kunne glide direkte ind på pladsen, men for andre var der tale om en helt ny start.

De første der fik job på sitet havde ligesom 27-årige Irina Meskovic aldrig været på så stor en byggeplads, fortæller Maria Mardfeldt, som i mere end et år har arbejdet for Mace på byggegrunden i Tietgenbyen som udstationeret for Odense Kommunes Virksomhed og Arbejdskraft-afdeling under beskæftigelsesforvaltningen.

- De første to, vi ansatte blev omskolet til landmålere hos det lokale firma Lifa. Den ene var en 55-årig tømrer, som måtte opgive sit oprindelig erhverv på grund af nedslidning, men han fik jobbet og blev lært op som landmåler. Jeg så ham så sent som i går herude på pladsen, siger Maria Mardfeldt.

27-årige Irina Meskovic, som startede hos Mace i juli sidste år, er ikke i tvivl om, at hun gerne vil blive hos Mace efter byggeriet i Odense, hvis det er muligt. For andre af de ledige stopper ansættelsen, når Mace afleverer byggeriet til Facebook i 2020 - eller tidligere i takt med at opgaverne stopper i Tietgenbyen.

Erfaringerne har de med

Erfaringerne kan de 104 ledige dog med fordel tage med over i de næste store byggerier i området, lyder det fra rekrutterings og personaleansvarlig i Mace, Gez Carr, som selv har rejst rundt fra job til job med byggemastodonten i mange år.

- Der er ingen tvivl om, at de kan flytte med videre, når vores underleverandører flytter til næste projekt, men hvis de ikke vil det, så åbner deres job her også for døren til de næste store byggerier i Odense, siger han.

Chef for Virksomhed og Arbejdskraft i Odense Kommune, Lars Povlsen Jensen, forventer også, at det ikke kun er kommunen, der kan genbruge erfaringer og model med en kommunale ambassadør (Mardfeldt, red.) direkte på byggepladsen til kommende nye store byggerier som bl.a. Nyt OUH.

For de ledige åbner erfaringerne fra byggepladsen også døren til kommende store projekter i Odense.

- De færdigheder, de får her på Facebook, kan helt sikkert bruges i andre sammenhænge. Eksempelvis på Nyt OUH, ligesom vi i kommunen helt klart har fået en idé om, hvordan vi skal arbejde videre fremover - så vi kan få flere ledige med på kommende projekter, siger han.

104 ledige bygger med på datacenter: Står stærkt til kommende byggeprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce