103 arbejdsdage på et helt år


103 arbejdsdage på et helt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKIFTEHOLD: 12 timers arbejdsdage på Micro Matic skal gøre produktionen mere effektiv

103 arbejdsdage om året, hvis du er på nathold - 113, hvis du er på daghold. Resten er fri til familie, fritid og fornøjelser.

40 af de ansatte på Micro Matic i Odense har fået mere fritid mod til gengæld at arbejde i 12 timer af gangen i et forsøg på at gøre produktionen på virksomheden i Højme mere effektiv.

Virksomheden flyttede i efteråret 120 job til Litauen og hjemme i hovedkvarteret skal arbejdsgangen rationaliseres for at sikre de tilbageværende.

Ordningen giver frihed for nogle medarbejdere og problemer for andre, men dem prøver fællestillidsmand Mogens Madsen og virksomheden at løse.

- Nogle nyder deres frihed, mens andre med børn eller delebørn får problemer. Nogle medarbejdere er meget kede af det, men vi forsøger at dele vagterne op, siger Mogens Madsen.

Fra seks til 18

Medarbejderne arbejder fra klokken seks til 18 og 18 til seks for natholdets vedkommende, og de arbejder i skift med to dage, har fri i to dage , og dernæst kommer to arbejdsdage og bagefter tre fridage.

De 40 medarbejdere har ikke fysisk hårdt arbejde, men de skal overvåge maskiner og sørge for, at stempler og andre dele til fadølsanlæggene lever op til tolerancerne.

- Medarbejderne skal være kvikke og opmærksomme, for de skal hele tiden måle og sørge for, at maskinerne er indstillet rigtigt, siger Mogens Madsen.

Succes i Hårby

12 timers-vagten kendes blandt andet fra virksomheden Coloplast og Superfos, da virksomheden lå i Hårby.

- Andre steder fungerer det godt nok, og i Hårby havde de succes med det, siger Mogens Madsen.

Ordningen på Micro Matic begyndte den 3. januar og løber foreløbig i tre måneder på prøve.

103 arbejdsdage på et helt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce