1000 nye job og én milliard i investeringer: Facebook, hamp og robotter løfter Odense

Facebook-byggeriet i Tietgenbyen og de nylige hamp-tilladelser til bl.a. produktion i det tidligere Nældebakken Gartneri er de investeringer, som har fået mest omtale på Fyn i det forløbne år - det er også nogle af de største investeringer og dem, som enten har skabt eller ventes af skabe flest job i Odense. Arkivfoto: Kim Rune

1000 nye job og én milliard i investeringer: Facebook, hamp og robotter løfter Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Japanske I&C er sidste i rækken af 30 virksomheder, som Invest In Odense har trukket til byen i løbet af 2017, hvor man også rejste 63 mio. kroner i kapital via investornetværket. Samlet set vurderer Invest In Odense, at der er investeret 1 milliard kroner i Odense i løbet af 2017, hvor der er skabt op mod 1000 nye job.

Den japanske tilflytter I&C er nummer 30 i rækken af virksomheder, som har fået rådgivning og hjælp fra Invest In Odense til at flytte til byen.

Det viser en opgørelse, som Invest In Odense selv har foretaget for Fyens Stiftstidende.

Opgørelsen viser, at den enlige nye ansatte i det japanske firma blot er en ud af rigtig mange.

Samlet set vurderer Odense Kommunes egen organisation nemlig, at det er lykkedes at tiltrække virksomheder og investeringer, som samlet set overstiger 1 milliard kroner og har skabt 1000 nye job.

Ifølge tiltrækningschef Joost Nijhoff har særligt to områder været årsag til at skabe ikke færre end 1000 nye job og 1 mia. kroner i samlede investeringer i byen. Senest er de 100 millioner kroner, som jointventure-firmaet Spectrum Cannabis Denmark vil investere på Fyn. Firmaet, som bl.a. tæller en stor canadisk hampproducent, har netop fået tilladelse til at starte produktion af medicinsk cannabis i Danmark. En produktion de vil starte i det tidligere Nældebakken Gartneri i Odense.

"Takket være især de større investeringer bl.a. Facebooks datacenter og Spectrum Cannabis Denmarks planer kan vi uden tøven sige, at vi alt i alt har været med til at trække mindst 1000 jobs og en samlet investering på over 1 mia. kroner til byen," skriver Joost Nijhoff til Fyens Stiftstidende.

Mange forskellige job i mange brancher

Ifølge Invest In Odense er japanske I&C den sjette welfaretech-virksomhed, der er flyttet til byen i løbet af 2017. Derudover kommer de ialt 30 virksomheder fra følgende brancher: Droner (4), Robotter (5), Health Tech (6), Datacentre relateret (4), virksomheder relateret til fast ejendom (2) og øvrige (8).

Selv om Odense får mest omtale på droner, robotter, datacentret i Tietgenbyen og senest cannabis-planerne, så har de mange tilflyttere skabt job inden for en lang række fag, understreger han.

"De job, der oprettes af virksomheder, der har valgt Odense, er dog meget forskellige og ikke begrænset til højteknologiske robot ingeniører, drone piloter eller softwareudviklere. Tværtimod - de direkte investeringer har også skabt masser af jobs inden for byggeri, transport, produktion, lagerlogistik, mad og drikkevarer, uddannelse, service og vedligeholdelse."

Ifølge opgørelsen fra Invest In Odense er der ydermere rejst 63 millioner kroner i kapital til investeringer.

"Investeringerne kom fra hele verden i 2017: Amerikanske, canadiske, hollandske, japanske, kroatiske, norske, islandske, finske, irske, britiske, litauiske, kinesiske og selvfølgelig danske virksomheder kom til Odense," skriver tiltrækningschefen fra Odense Kommune.

1000 nye job og én milliard i investeringer: Facebook, hamp og robotter løfter Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce