- Regeringen for optimistisk med boligpriserne


- Regeringen for optimistisk med boligpriserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen er alt for optimistisk, når den i sin nye økonomiske redegørelse venter stabile boligpriser næste år. Eksperter spår faldende priser helt indtil 2010

Regeringen er alt for optimistisk i sin vurdering af, at priserne på boligmarkedet vil stabilisere sig i 2009.

Det mener flere eksperter i kølvandet på offentliggørelsen af Finansministeriets nye økonomiske redegørelse, hvori regeringen blandt andet spår om udviklingen i boligpriserne.

Vi skal tværtimod hen i 2010, før prisfaldet på boliger stopper, vurderer lektor ved Syddansk Universitet, Morten Skak:

- Min forventning er, at det ikke retter sig før 2010. Det baserer jeg på de langsigtede trends for prisudvikling, hvor boligpriserne vil stige med et par procent mere end inflationen om året. Og selv om priserne er kommet ned de seneste, så er der stadig et stykke vej, før vi er nede på niveauet for den langsigtede trend, siger Morten Skak, lektor på Center for Bolig og Velfærd ved Syddansk Universitet.

Heller ikke i Danske Bank deler man regeringens optimistiske melding.

- Vi forventer prisfald både i år og næste år - og betoner også risikoen for yderligere prisfald. Regeringen synes i den forbindelse nærmest lidt ubekymret, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

70.000 boliger til salg

Regeringens forventning om, at boligpriserne holder sig i ro står også i skærende kontrast til, at der for første gang nogensinde er mere end 70.000 boliger til salg i Danmark. Ifølge ejendomsmæglernes egen hjemmeside www.boligsiden.dk er der nu knap 70.304 boliger til salg, mens der ifølge boligportalen www.boliga.dk er 72.056 boliger til salg.

Dermed fortsætter boligudbuddet sin himmelflugt, hvilket er en af de væsentligste årsager til, at boligpriserne har været under pres den seneste tid. Regeringen venter i år, at boligerne falder to procent i år for at stabilisere sig i 2009.(ritzau)

- Regeringen for optimistisk med boligpriserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce