- Overskud er ikke det vigtigste

Far Jean-Louis Lieffroy (th) og sønnen Patrick.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Overskud er ikke det vigtigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bundlinjemæssigt var 2007 på det jævne på Falsled Kro

Selv om et værelse løber op i 3000 kroner pr. nat, og en femretters menu koster spidsen af en jetjager, spinder ejerne af Falsled Kro ikke guld på det berømte spisested.

For kokken Jean-Louis Lieffroy, der har drevet stedet i 37 år, og for Grønlykke-familien handler kroen nemlig om noget helt andet.

- Selvfølgelig skal der helst være et overskud, så vi har noget at investere for, men det med at tjene penge har aldrig haft topprioritet, og faktisk er det lidt tilfældigt, hvilke tal vi kan fyre af år efter år, afslører Jean-Louis Lieffroy.

Bundlinjemæssigt blev 2007 et af de mere jævne år. Der var 1,6 mio. kroner i overskud, da alting var gjort op, og det var kun halvt så meget som året før.

- Vi bruger flere og flere penge, fordi vi vil være bedre og bedre. Vi har et rigtig godt køkken og dygtige folk på alle poster i huset. Hvis vi skal være de bedste, må vi også have de bedste ansatte, understreger Lieffroy.

Den holdning kan blandt andet ses på kontoen for personaleomkostninger, der på et år voksede med 1,2 mio kroner til i dag 11,1 mio. kroner.

Det skyldes blandt andet højere lønninger og en ny tilbygning til personalet, der i de senere har ligget nogenlunde konstant omkring de 37-38 årsværk.

Selv for en kendt og meget velbesøgt kro som Falsled er der meget store udsving på en sæson. Ikke to år er ens, og det er svært at planlægge sin drift i detaljer.

- I 2007 havde vi f.eks. en fantastisk god sommer, mens september og oktober var lidt dårligere, end de plejer. Måske var der mange, der tog sydpå i efteråret for at få lidt sol i stedet for at blive hjemme, siger Jean-Louis Lieffroy.

2008 tegner i øvrigt rigtig godt allerede.

- Maj har været fantastisk god, og juni bliver det også, siger Jean Louis Liefroy, der i sine mange år på kroen aldrig har oplevet et underskud.

- Men som sagt, vi har aldrig været drevet af pengene. Vi tænker ikke på, hvordan vi kan tjene mere, men hvordan vi kan gøre det bedre. Hvis det var penge, vi ville tjene, skulle vi kigge os om efter noget andet, siger han.

- Overskud er ikke det vigtigste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce