- Musikhus er en stor risiko


- Musikhus er en stor risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden bag Odenses kommende musik- og teaterhus er nervøs for det store projekt

- Det bliver meget svært. Jeg håber bare, at det kommer til at gå godt, men man kan ikke lade være med at tænke på Danmarks Radios koncertsal.

Så afdæmpet lyder den første kommentar fra ejendomsmanden Jens Belling, efter at han har vundet kampen om årtiers største fynske prestigeprojekt - Odenses nye musik- og teaterhus.

Ugen har budt på masser af rosende omtale, stor politisk opbakning og historiske perspektiver. Alligevel er det ikke sejrsglæde og fremskudt brystkasse, der karakteriserer manden bag det hus, der skal bringe Odense en del trin op ad opmærksomhedens rangstige.

- Byggeriet vil kræve utrolig meget af os. Der meget, der kan gå galt. Vi skal virkelig arbejde hårdt og dygtigt for at få det til at lykkes, siger Jens Belling.

Komplekst byggeri

Hans ydmyghed drejer sig om økonomien i det meget komplekse byggeri. Standardpriser og plejer-løsninger kommer man ikke langt med her. Desuden giver den indeklemte byggeplads store udfordringer, og endelig er der en lang tidshorisont, hvor priser på materialer kan udvikle sig voldsomt.

Men Jens Belling tvivler overhovedet ikke på, at huset vil leve op til alle forventninger, og at det bliver en succes, når det en gang står færdig.

- Den fantastiske beliggenhed og faciliteterne vil gøre det meget konkurrencedygtigt for konferencer og kulturelle arrangementer. Og vi har i forvejen en meget stærk organisation på Hotel H.C. Andersen, som nok skal få det til at fungere, siger han.

Tager hele risikoen selv

Jens Belling bærer personligt hele risikoen for investeringen til 634 millioner kroner. Hans koncern skal selv eje huset, når det er bygget. Så hvis der opstår problemer eller prisstigninger undervejs, må han selv bære den højere pris.

Paradoksalt nok er dette formentlig også årsagen til, at hans organisation var den eneste, der kunne få regnestykket for huset til at gå op.

- Hvis jeg skulle have bygget det samme hus for en fremmed ejer, havde jeg sat en meget højere pris. I et tilbud er man nødt til at tage højde for de mange usikkerheder, siger Jens Belling.

Når han bygger til sig selv, bliver konsekvensen af en eventuel fordyrelse ikke så voldsom. Den vil måske få afkastet af den langsigtede investering til at blive mindre end beregnet, men for hele koncernen vil en fordyrelse ikke betyde noget truende tab.

Hvorfor er det vigtigt for ham at gå i gang med et projekt, der forretningsmæssigt er så risikabelt?

Et løft til Odense

- Den slags bygger man kun en gang i livet. Det vil være en fantastisk oplevelse at bygge et hus, som løfter hele Odense. Måske lyder det hult, men sådan er det, siger Jens Belling.

- Desuden ville det have været katastrofalt for Hotel H.C. Andersen, hvis en anden havde vundet opgaven. Lige fra jeg købte hotellet for to år siden, har det været afgørende for mig, at det og musikhuset kom på samme hånd, siger Jens Belling.

- Musikhus er en stor risiko

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce