- It-potentialet er meget større i Odense

Umbraco-stifter Niels Hartvig, her stående, så gerne, at der var flere it-producerende firmaer som Umbraco i Odense - det er med til at skabe vækst, fordi virksomhederne har mulighed for at skalere. Foto: Vibeke Volder

- It-potentialet er meget større i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Hartvig har været på en vild rejse med Umbraco, som i dag har 40 ansatte og en halv million brugere af firmaets kode i hele verden. Firmaet skalerer voldsomt og ansætter mindst en ny medarbejder om måneden - en udvikling som mange flere virksomheder i Odense kan opnå, mener han.

Hvorfor er det brug for et it-kraftcenter i Odense?

- Fordi der kan opstå energi og vækst i den slags fællesskaber. Vi så gerne, at der var flere it-producenter i Odense. Vi har mange it-virksomheder, men mange er konsulenter - mens færre er producerende, som vi selv er.

Hvilken forskel gør det?

- Der er langt flere muligheder for at skalere og vokse kraftigt i en it-producerende virksomhed, når du først har udviklet et produkt. Du kan ikke gøre det samme, hvis du er konsulent og baserer dig på timebetaling.

I vil gerne være med til at udvikle et campus eller kraftcenter i Thrigefirkanten, men der findes allerede i dag en række arbejdsfællesskaber både private og offentlige i Odense - hvorfor et med fokus på it?

- Potentialet er der for at lave det samme som robotbranchen har skabt i Odense. Der viser udviklingen, at den virkelige skalering og vækst finder sted hos de virksomheder, der producerer robotter. Et it-kraftcenter kan i kraft af en række fyrtårne være med til at inspirere og vise vejen for iværksættere og mindre virksomheder.

Hvilken rolle har I selv?

- Vi mener, at der er et meget stort potentiale og mange muligheder, som ikke bliver udnyttet i dag. Vi kan være med til at vise vejen - og også dele ud af vores erfaringer, så nye firmaer ikke laver de samme fejl, som vi har lavet.

En ny undersøgelse fra Kraka og Deloitte, som blev præsenteret fredag, viser, at Odense halter bagefter, når man taler om it-områder og om at tiltrække talenter og specialister. Men vi har en lang række it-virksomheder i området, så hvad er det, der ikke fungerer?

- Vi har gode uddannelser, og vi uddanner gode folk. Det ærgerlige for Odense er, at vi i bedste fald ikke udnytter potentialet i folk og i værste fald flytter talenterne og de nyuddannede helt væk. Det sidste er desværre noget, vi ser, for de dygtigste folk flytter enten til udlandet eller København, når de har været i praktik der.

Og det kan et campus ændre på?

- Det er i hvert fald afgørende, at vi får fortalt de studerende på SDU og EAL, at der er mange muligheder for en fremtid på Odense - eksempelvis her i Thrigefirkanten - og at der er virksomheder i Odense, som kan udvikle dem og tage dem med på en stor rejse.

- It-potentialet er meget større i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce