- Ingen sorte skyer over fynboernes økonomi

Sparekassen Faaborgs kunder har ingen større økonomiske problemer, siger direktør Preben Lykkegaard, der i juli meddelte, at han stopper 1. april 2010. Arkivfoto

- Ingen sorte skyer over fynboernes økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vores privat- økonomi er i orden, siger Sparekassen Faaborg

- Vores økonomi er sund, og det samme er vores kunders - de fynske husholdninger.

Sådan kan man opsummere Sparekassen Faaborgs holdning til den kraftige uro på finansmarkederne.

Det kraftigt ekspanderende pengeinstitut offentliggjorde i går sit regnskab for første halvdel af året, og her var ingen tegn på alarm.

Overskuddet faldt fra 152 til 99 millioner kroner før skat, men det var for det første forudsagt, og for det andet skyldtes det hovedsageligt engangs-forhold.

Lave nedskrivninger

Indtægterne steg, og det samme gjorde mængden af både ud- og indlån.

Nedskrivningerne på dårlige lån holdt sig med 15 millioner kroner på et lavt niveau - men dog tydeligvis højere end i 2007.

Desuden holdt sparekassen fast i sine forventninger til 2008 - et overskud på 210-230 millioner kroner før kursreguleringer, nedskrivninger og skat.

- Vi har en sund og meget solid basisindtjening gennem helt almindelige forretninger med vores kunder. Vi er tilfredse med resultatet, der i mine øjne vidner om, at Sparekassen Faaborg er bund solid, konstaterer administrerende direktør Preben Lykkegaard.

Ikke nervøs

Han vil gerne gå lidt imod de mange nervøse meldinger om økonomiske problemer og snarlig nedtur:

- Vi ser ikke sorte skyer over fynboernes økonomi. Vores kunders betalingsevne er stadig god, og vi kan ikke se, at privatøkonomierne i nævneværdig grad er påvirket af den finansielle uro, siger sparekassedirektøren.

Ifølge Preben Lykkegaard har det fynske pengeinstitut god ballast til at stå imod de meget stramme lånemarkeder.

- Allerede i 2006 besluttede vi at skabe en bedre balance mellem vores ind- og udlån. Det lykkedes, og derfor har vi en stærk likviditet, siger han.

- Ingen sorte skyer over fynboernes økonomi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce