- Helt normal praksis


- Helt normal praksis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skat: Vi har en sag

Den praksis, som Skat forsøger at få MT Contractors gjort ansvarlig for, er en ganske normal fremgangsmåde, der anvendes både i smede-, rengørings- og malerbranchen.

Det mener Tom og Jim Frederiksen, der nu sammen med to kompagnoner driver firmaet MTC & Partnere, der har overtaget MT Contractors aktiviteter.

- Ifølge Skat må vi ikke opgøre timesedler, når vi videreformidler arbejdskraft. Så betragtes den arbejdskraft, vi lejer ud, som ansatte hos os. Men alle mandskabsudlejere i branchen opgør timer for at have styr på, hvor meget, der skal afregnes med den udlejede arbejdskraft og det sted, man hjælper med arbejdskraften, siger Tom Frederiksen.

Hænger på regningen

Ifølge Jim Frederiksen bad MT Contractors før retssagen Skat om at lave en brancheundersøgelse, så man kunne erfare, at Munkebo-firmaet blot gjorde som alle andre.

- Men det ville man ikke, og det har ikke ligefrem været let at forberede sig til retssagen, når vores regnskabsmateriale var beslaglagt, siger Jim Frederiksen.

MTC & Partnere beder i dag alle, der er organiseret som en og to-mandsfirmaer, om at skrive under på en kontrakt, der dokumenterer, at de vitterligt er selvstændige.

- Men selv ikke det hjælper os. Hvis de går nedenom og hjem uden at have betalt det offentlige, vil pengene blive inddrevet hos os. Det er jo læren af den sag, vi lige har været igennem, og det er urimeligt, siger Tom Frederiksen.

- Det svarer til, at Lindø skulle betale, hvis vi måtte lukke, siger han.

MT Contractors har flere gange været til torskegilde, men ifølge Tom Frederiksen har resultatet været småjusteringer på 15.000 og 25.000 kroner.

- Hvis man mente, at vi gjorde noget forkert eller ulovligt, hvorfor sagde man det så ikke til os, så vi kunne rette det? spørger Tom Frederiksen.

Sammen med sin bror overvejer han at anlægge sag mod Skat for et beløb på 40 millioner kroner.

-  Trods Skat og den mediehetz, som Stiftstidende har stået bag, har flere kunder heldigvis holdt fast i os som leverandør. De har afventet resultatet af retssagen, før de kendte nogen skyldige, siger Jim Frederiksen.

Stadig skattesag

Når byretsdommen slår fast, at der kan være basis for en skattesag, er det bl.a., fordi en- og tomandsfirmaerne afleverede dags-og timesedler til MT Contractors.

- Det må anses for usædvanligt og i princippet unødvendigt, hvis de var selvstændige virksomhedsudøvere, konkluderer dommeren, der samtidig gengiver de tiltaltes forklaring på, hvorfor de gjorde det. Nemlig, at det dermed kunne dokumenteres, at arbejdet var udført.

Dommen slog også fast, at det virker påfaldende, at de selvstændige underleverandører blev honoreret med jævne mellemrum - f.eks. hver 14 dag, og at MT Contractors aldrig opdagede, at to underleverandører drev uregistreret virksomhed, ligesom de modtog checkbilag, hvorpå der stod "løn".

- Desværre var jeg ikke klogere. For mig var det løn, selv om de ikke var ansat hos os, men de bilag har Skat tidligere godkendt, og i dag kan jeg også ærgre mig over, at jeg ikke tidligere gennemskuede, at de to firmaer snød med moms og skat, siger Tom Frederiksen.

I den undersøgte periode havde MT Contractors dog samarbejde med i alt 62 underleverandører.

Skat: Vi har en sag

Skat har kun en enkelt kommentar til Tom og Jim Frederiksens udlægning.

- Vi vil ikke kommentere på den konkrete sag, men generelt kan man jo sige, at vi kun går videre med en sag i Landsskatteretten, når vi tror, at der er noget at komme efter siger afdelingsleder Brian Berg fra Skattecenter Billund.

- Helt normal praksis

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce