- Giv de knap så erfarne en chance

Jesper Sørensen er programmør og rykkede med til Odense, da Abtion startede kontor i den fynske hovedstad. Det har han aldrig fortrudt. Foto: Vibeke Volder

- Giv de knap så erfarne en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jesper Sørensen er programmør, har arbejdet hos Abtion i fem år og flyttede med til Odense fra København for godt to år siden.

- Jeg får mange henvendelser om job - cirka én om ugen - og det understreger selvfølgelig, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Langt de fleste henvendelser kommer fra virksomheder i København, nogle er også i udlandet, men jeg har næsten ikke fået tilbud fra Fyn, og det kan da lidt interessant, når man taler om, at der mangler vildt meget arbejdskraft her.

- Hvad har får dig til at blive i Abtion?

- Vi har mange forskellige projekter og skifter hele tiden mellem forskellige teknologier, og vi er ikke bange for at prøve noget nyt. Det er vildt attraktivt, fordi det betyder, at jeg som udvikler har lært en hel masse. Det giver en enorm arbejdsglæde, at man ikke bliver puttet i en kasse. Det har jeg prøvet i mit forrige job. Da ville man f.eks. hellere outsource en opgave end at prøve at sætte mig til den. Det var da med til, at jeg tænkte: gad vide, om jeg nogensinde får lov at udvikle mig her?

- Et godt råd til virksomheder, der mangler specialister?

- De kan f.eks. kigge indad og vælge at gøre sig attraktiv og f.eks. give knap så erfarne folk en chance. Tit søger virksomheder arbejdskraft, der er totalt overkvalificeret til det, de skal lave. Hvorfor skrive i en jobannonce, at folk skal kunne 45.000 ting, hvis de i virkeligheden skal sidde ved kassen i Netto. Så søg det, der er brug for i stedet for én, der kan tusind ting. Giv folk en chance.

- Hvor meget vægter de fleksible arbejdstider?

- Meget. Det betyder, at jeg har stor fleksibilitet i mit privatliv i forhold til, hvordan jeg vil bruge dagens timer. Lige nu er det for eksempel ret koldt, og så foretrækker jeg at arbejde hjemmefra. Det er da enormt privilegeret.

- Giv de knap så erfarne en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce