Jacob Nielsen bor i Odense, er designer og har arbejdet for Abtion i halvandet år.

- For mig er det først og fremmest typen af opgaver og medbestemmelsen, der er afgørende. Man har stor frihed til at præge opgaverne og løsningerne, og det er vigtigt for arbejdsglæden. Jeg var nået til et stadie, hvor jeg skulle prøve noget nyt, hvis jeg ville udvikle mig, og det kan jeg her. Vi har også sindssygt meget frihed til f.eks. at bestemme, om vi vil arbejde hjemme eller hvornår, vi vil møde. Den fleksibilitet sætter vi alle sammen stor pris på, og jeg har f.eks. tvillingepiger på halvandet år. Det er bare en lettelse ikke at skulle spekulere på, om familielivet kan gå op med arbejdet.

- Har du et godt råd til virksomheder på Fyn, der skriger på talenter?

- Se tingene i et bredere perspektiv. Jeg tror ikke på tesen om, at talenterne ikke findes på Fyn, men jeg tror på, at talenterne pendler eller flytter efter de jobmuligheder, der er. Så for virksomhederne på Fyn handler det om at få gjort sig attraktive, og her tæller graden af medbestemmelse, kulturen både i forhold til arbejdstider og måden, man går til opgaverne på. Du kan f.eks. ikke sætte programmører i en kasse - de kan godt lide at udforske og finde på nye ting, og det skal de have lov til. Og så handler det også om at have spændende kunder. Det betød noget for mig, da jeg kom - det siger noget om virksomhedens niveau og giver en tryghed.

- Hvor meget vægter de fleksible arbejdsvilkår hos dig?

- Meget, virkelig meget. Når man får så meget tillid, betyder det, at jeg engagerer mig noget mere og er villig til at give mere, når der er brug for det.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
Ud af København: Softwarefirma fik jackpot og billig husleje på Fyn

Ud af København: Softwarefirma fik jackpot og billig husleje på Fyn

- Giv de knap så erfarne en chance

- Giv de knap så erfarne en chance