- Dømte er ekstra loyale ansatte

Drop kravet om straffeattest, lyder opfordringen fra Ole Hessel, der arbejder på at give unge, tidligere dømte bedre muligheder for job og uddannelse.
Foto: Modelfoto: Colourbox

- Dømte er ekstra loyale ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektchef for unge krimelle opfordrer arbejdsgivere til ikke at dømme tidligere kriminelle ude på forhånd, når de søger job. Og dagligvarekoncernen Coop er enig.

Straffeattester: Arbejdsgivere dummer sig, hvis de frasorterer tidligere straffede, når et job skal besættes. De kan nemlig vise sig at være ekstra loyale medarbejdere.

- Rigtig mange arbejdsgivere beder om at se en straffeattest, uden at de har gjort sig klar hvorfor. Men lad være med at dømme målgruppen. Arbejdsgiverne skal tværtimod vide, at netop unge, der har en plettet straffeattest, er ekstra loyale. De bliver i længere tid i samme job, fordi de er dybt taknemmelige for at få en chance til, siger Ole Hessel til HK Handelsbladet.

Ole Hessel er projektchef i projekt High:Five, som skal give unge, tidligere dømte bedre muligheder for job og uddannelse. Ifølge Ole Hessel vægrer arbejdsgivere sig især ved at ansætte tidligere dømte, hvis de skal håndtere kontanter.

Undgår ikke uærlige ansatte

I Coop har cheferne dog lagt den bekymring fra sig. Når supermarkedskoncernen ansætter nye medarbejdere, bliver de ikke automatisk bedt om at vise en straffeattest. Til gengæld forhører Coop sig gerne om jobansøgeren hos tidligere arbejdsgivere.

- Hvis en medarbejder har taget af kassen, vil en tidligere arbejdsgiver typisk vide det, siger Jesper Kofod, HR-jurist i Coop, til HK Handelsbladet.

Dermed undgår Coop ikke at komme til at ansætte medarbejdere, der viser sig at være uærlige, erkender han.

- Men det er vores opfattelse, at straffeattesterne ikke ville fjerne dette problem. I stedet forsøger vi at uddanne vores ledere til at være dygtige til at rekruttere ved eksempelvis at stille de rette spørgsmål samt lægge mærke til ansøgernes kropssprog, siger Jesper Kofod.

- Dømte er ekstra loyale ansatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce