- Bolighandel skal være lettere og billigere


- Bolighandel skal være lettere og billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORSLAG:Regeringen vil skabe mere konkurrence på boligmarkedet, og nye aktører skal ind på markedet

Det skal være lettere og billigere at købe, sælge og eje en bolig. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) fremlagde i går en række forslag, som skal skabe mere konkurrence i ejendomshandlen.

Blandt de i alt 12 initiativer er et ønske om at få flere aktører ind i ejendomsmæglerbranchen, så det ikke længere kun er ejendomsmæglere, advokater, pengeinstitutter og realkreditinstitutter, der må eje en ejendomsmæglervirksomhed.

Initiativet er inspireret af lande som Sverige, Norge og Holland, som ikke har nogen begrænsninger på, hvem der må eje en ejendomsmæglervirksomhed. Ministeren understreger dog, at man ikke kommer til at opleve ejendomshandlen ved køledisken i supermarkedet. Der skal stadig være et fast forretningssted, og det er stadig en statsautoriseret ejendomsmægler, der skal forestå handlen. Men det kunne sagtens være en ingeniørvirksomhed, som ejer forretningen.

Til gengæld skal det med regeringens forslag være slut med, at ejendomsmægleren udarbejder og tjener penge på finansieringsforslag til bolighandlen. Regeringen mener, at køberen skal have mulighed for at vælge en individuel løsning sammen med sin egen finansieringsrådgiver.

Regeringen vil også styrke gennemsigtigheden i en bolighandel. Prisen på ejendomsmæglerens enkelte ydelser, provisioner, rabatter, samarbejdsaftaler osv. skal tydeligt fremgå i aftalen om en ejendomshandel. Og så skal boliger i fremtiden handles på kontantprisen og ikke efter en månedlig ydelse.

Oven i de tre nævnte initiativer foreslår økonomi- og erhvervsministeren, at ejendomsmægleruddannelsen og autorisationskravene skal gøres enklere, byggereglerne skal gøres lettere at forstå, og ministeren vil have bedre tilstandsrapporter og energimærkninger.

Som en ekstra service til kommende og nuværende boligejere vil Bendtsen oprette en boligportal på nettet, som indgang til offentlige ejendomsdata om blandt andet BBR-oplysninger, vurderinger og tilstandsrapporter, oplysninger fra tingbogen samt oplysninger om ret og pligt ved en bolighandel.

- Bolighandel skal være lettere og billigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce