Den konservative slider


Den konservative slider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere MF'er og viceamtsborgmester Henning Andersen er død

En af Fyns mest markante politikere gennem de seneste årtier, Henning Andersen, Marstal, er død på Ærøskøbing Sygehus. Han blev 76 år.

Henning Andersen var i 12 år viceamtsborgmester på Fyn, og i hele 18 år var han medlem af Folketinget og var bl.a. i fem år De Konservatives finanspolitiske ordfører.

Både som ordfører og som medlem af Finansudvalget var værftsejeren fra Marstal højt respekteret for sin indsigt og sine evner til at samordne sit partis politik.

De samme evner viste han hjemme på Fyn, hvor han var blandt de ledende amtspolitikere sammen med bl.a. Jens P. Fisker og Jens Peter Jensen.

Henning Andersen blev valgt ind i Fyns Amtsråd i 1970, og var de følgende 27 år blandt nøglepolitikerne på Amtsgården i Odense. Han har været mangeårig formand for Teknisk Udvalg, viceamtsborgmester fra 1982-94 og formand for Undervisnings- og Kulturudvalget fra 1990 til 1997, da han forlod politik for at nyde sit otium hjemme i Marstal.

Som toppolitiker på Fyn blev han den ene dag udsat for hug for den næste at blive rost til skyerne. Således gik han som formand for Miljøudvalget i Fyns Amt hårdt i rette med virksomheder i Fredericia for at forurene Lillebælt, og det indbragte ham i 1987 den ærefulde Vand- og Miljøpris.

Samtidig med sin politiske karriere på Fyn og på Christiansborg, var Henning Andersen aktiv erhvervsmand. Han var født i Skagen, og kom som ung ud at sejle som kok. Efter et års tid afmønstrede han og blev handelsuddannet i bilbranchen i Esbjerg.

Direktør på Ærø

Værnepligten aftjente han i Søværnet, og tilbage på landjorden blev han bogholder på Esbjerg Skibsværft. I 1957 flyttede han med sin kone, Annalisa, til Ærø og blev direktør og medindehaver af Marstal Træskibsværft. Han var i perioden 1960-78 en meget aktiv formand for Dansk Arbejdsgiverforening på Ærø.

Henning Andersen var i besiddelse af en smittende livsglæde og et medfødt jysk lune. Han havde fra barnsben lært at spille violin og musikglæden udfoldede han bl.a. i Amtsgårdens muntre spillemandslaug.

En blodprop medførte, at Henning Andersen måtte tilbringe sine seneste år i kørestol i hjemmet i Bredgade i Marstal. Han efterlader sin kone Annalisa, sønnen Steffen, datteren Lizanne og fire børnebørn.

Den konservative slider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.