"Uncharted" fungerer fint uden Nathan Drake


"Uncharted" fungerer fint uden Nathan Drake

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PS4: Uncharted-serien føjer et sidekapitel til de i forvejen fire populære historier i form af "Uncharted: The Lost Legacy", som er foregået gennem skattejægeren Nathan Drake - denne gang med lokation i Indien og med en kvindelig hovedrolle.

Chloe Frazer skuler fra start til rebellerne, der dominerer gadebilledet med deres voldelig adfærd. Hun er egentlig australier, men hun har indisk blod i årene, som gør hendes kærlighed til landet og dets historie stor - især under den fiktive borgerkrig, som udspiller sig i "The Lost Legacy".

Hun er på jagt efter en sagnomspunden indisk artefakt, Tusk of Ganesh, som også spillets skurk i form af den diktatoriske skattejæger Asav vil have fingrene i. I disse bestræbelser indgår hun et samarbejde med den kvindelige lejesoldat Nadine Ross, og i takt med spillets forløb udvikler deres forhold sig fra værende anstrengt til venskabeligt, mens vi løbende får baggrundsviden om de to karakterer, som naturligt og med en glidende overgang erstatter Nathan Drake, uden man bag skærmen tænker over det.

Uncharted-serien har fra start været kendt for dens minutiøse og flotte scenerier, og "The Lost Legacy" er ingen undtagelse. Hvad enten du kurer ned ad bliktage i et indisk slumkvarter for at slippe fra en voldsom skudsalve, eller du bestiger stejle bjergsider langt inde i junglen, er der øjeblikke, hvor smilet og begejstringen over detaljegraden ikke kan holdes tilbage.

Især naturen, som danner ramme om størstedelen af "The Lost Legacy", har sendt flere sus gennem maven på undertegnede på grund af de højder, som Chloe Frazer befinder sig i, mens hun satser livet med spring fra repos til repos i jagten på Tusk of Ganesh, som skal bevares og holdes væk fra Asav - for Indiens skyld, mens Chloe Frazer også har personlige årsager til missionen.

Indiana Jones havde desuden været dybt forelsket i hovedpersonen Chloe Frazer, hvis de to på en eller anden forunderlig vis havde mødtes, for hendes viden og evne til at løse ældgamle og dødsensfarlige gåder inde i faldefærdige templer gør hende - og ikke mindst spillet - særdeles charmerende.

Den milde sværhedsgrad af gåder i spilseriens forrige udgaver er denne gang blevet taget til et niveau, hvor man rent faktisk er tvunget til at sætte hjernen i arbejde, hvis ikke Chloe Frazer skal komme til skade - og du bag fjernsynsskærmen ikke spilder for meget tid. Det klæder i høj grad spillet.

Vi har hidtil i Uncharted-serien været vant til, at vi er låst i spillets udvikling og historie og vel egentlig bare styrer vores personkarakter fra a til b, mens vi hen ad vejen får nogle udfordringer og skuddueller, der skal overvindes. I "The Lost Legacy" oplever vi som noget nyt en åben verden, hvor vi i ét af spillets kapitler selv kan bestemme rækkefølgen af templer, vi vil udforske, og det er faktisk befriende at kunne afvige fra de forhåndsbestemte stier.

Koger vi det hele sammen, sidder man med følelsen af, at producenten Naughty Dog har forsøgt at optimere spillet til det yderste i forhold til det univers, hvor historien finder sted. Citronen er med andre ord blevet presset, men alligevel kan man ikke undgå at få en form for deja-vu undervejs og tænke: Har jeg ikke prøvet det her før? Og selv om "The Lost Legacy" trods alt bidrager med noget nyt, er følelsen, at der nu ikke kan nytænkes flere facetter ind i spillet. Derfor kan man heller ikke lade være med at tænke på, om dette mon er det sidste, vi har set til Uncharted-serien? Det må vi ikke håbe, for der ligger et godt makkerskab i Chloe Frazer og Nadine Ross, som vel sagtens kunne bære endnu et eventyr.

"Uncharted: The Lost Legacy" er ude nu til PS4.

"Uncharted" fungerer fint uden Nathan Drake

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce