Magasiner som Illustreret Videnskab og National Geographic lokker for tiden med, at man får en tablet i velkomstgave, når man tegner et abonnement.

Vi bed på - det skal du ikke gøre.

På papiret ser alt glimrende ud: Et handy format med skærm på syv tommer. Forbindelserne er i orden med både wi-fi, bluetooth og gps, og det beskedne lager kan udvides. Styresystemet er ret moderne (Android 4.4), og modsat andre billige tablets giver denne adgang til Googles app-butik.

Så vi tegnede fluks et abonnement på Illustreret Videnskab - med tilhørende tablet. Bladet landede i postkassen før jul, mens vi måtte vente til langt ind i januar på "velkomstgaven". Godt det samme, for her var forventningens glæde så klart den største.

Selvfølgelig er plasten hård og billig. Selvfølgelig er dimsen sløv i optrækket. Selvfølgelig har den ikke kamera på bagsiden.

Planen var også bare at bruge den til Netflix - en mulighed, magasinerne fremhæver i deres annoncer. Men skærmen ...

Det er umuligt at få hele fladen gengivet bare nogenlunde korrekt. Det, der skulle være sort, bliver hvidt, og drejer man skærmen en anelse, forvanskes billedet til et negativ.

Fra alle vinkler har skærmen en spejlagtig glans, der minder om de forvandlingsbilleder, man kan finde i sine cornflakes. Jeg fik hovedpine efter få minutter.

I annoncerne opgives tavlens værdi til 799 kr., og i Gul & Gratis forsøger folk faktisk at få 800 kroner for den. I mine (lige nu hårdt plagede) øjne er den værdiløs, så den er røget i bunken med elektronik-skrot.

Der kan bestemt være gode grunde til at abonnere på Bonniers magasiner, men denne tablet er ikke en af dem. Så hellere endnu et knivsæt.

"Mytek 7" fås som velkomstgave med abonnement på en række magasiner (Bonnier).

Se f.eks.: www.kortlink.dk/frgr

  • fyens.dk