Spil-test. Orker vi flere zombier? Med den nye sæson af Walking Dead er svaret et rungende ja.

Vores verden er overrendt af morderiske kadavere, men rundt omkring opstår små lommer af civilisation. Eller måske det modsatte. For barbariet blandt de levende er mindst lige så skræmmende som zombiernes hærgen. Hvor langt vil du selv gå for at beskytte dine kære?

I den nye sæson indtager du rollen som Javier - en ung mand, der sætter alt ind på at beskytte, hvad der er tilbage af hans familie. Undervejs møder du en usædvanlig teenagepige, som selv har oplevet ubeskrivelige tab. Hendes navn er Clementine, og for kendere af serien er dette gensyn sikkert grund nok til at investere i de nye episoder.

Fakta

"The Walking Dead: A new Frontier"Fem stjerner ud af seks

Episode 1 og 2 er testet til pc. Fås også til Xbox One, PlayStation 4, Ios og Android.

Pris: ca. 170 kr. for et "season pass" (alle fem episoder).

Aldersmærke: 18 år.

Mere information: kortlink.dk/ppz4  

Se videotraileren på https://youtu.be/Bxj1e1Hbk-k

Dine valg fra tidligere spil kan overføres til den nye sæson, og som sædvanlig kan man efterfølgende se, hvordan ens egne beslutninger flugter med andres. Tankevækkende er det, at mine uhyre svære og - troede jeg - kontroversielle valg i samtlige tilfælde flugtede med flertallets.  

Ubærlig spænding

En herlig finesse er, at man kan spille flere sammen (bedst på tv-skærmen) - og træffe de vigtige afgørelser ved at stemme fra hver sin mobil. Her er lagt op til en intens - og meget højlydt - selskabsleg.

Grafikken fastholder seriens stilsikre tegneserie-look, men her er kommet langt mere tekstur, detaljering og dybde i billedet. Oplevelsen er en unik mellemting mellem film og tegneserie - men aldrig tegnefilm. Indtil videre må vi nøjes med de første to episoder, som er overstået på et par timer. Men der er tre tilbage - og samlet koster de fem episoder ikke mere end et par biografbilletter. Så pengene passer.

Og så længe det varer, sidder man helt fremme i sædet. Karakter-tegningen er stærk og spændingen nærmest ubærlig. Nye spillere kan sagtens stige på her, men serien fortjener, at man begynder med de første to "sæsoner". For fans af "Walking Dead" er der ikke noget at betænke sig på. Zombie-apokalypsen fortsætter i fineste form.   

 

   * FOTO5 - (ung pige med pistol) * Clementine er tilbage - og hun er blevet alt for hurtigt voksen.   * FOTO6 - ("we'll stay ahead of them" nederst tv.) * Bered dig på et drama, hvor beslutninger om liv og død skal træffes på få sekunder.     * FOTO7 - (logo m titel - INGEN BILLEDTEKST, PLACERES I FAKTA-BOKSEN) *

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Selfie-kamera i retro-stil

Selfie-kamera i retro-stil