Test: Fleksibel bærbar giver overraskende smæk for skillingen

Mange betaler 10.000 kr. eller mere for en bærbar computer, og hvis man også skal bruge en tablet, kommer man let af med yderligere 4000 kroner.

Med Toshiba Click Mini får du begge dele i en samlet pakke - for 2500 kr. Selvfølgelig er dette ikke løsningen, hvis du bruger computeren til videoredigering og andre krævende opgaver. Men Click Mini er hurtig nok til internet og almindelige kontorprogrammer. Faktisk leveres den med et års abonnement på Microsofts kontorpakke (Office 365 Personal) til en værdi af 499 kr., hvilket jo gør prisen endnu mere opsigtsvækkende.

Computeren måler 24 cm på længste led og vejer lige under et kilo med både skærm og tastatur. Der findes ikke mange tasker, den ikke kan smuttes ned i. Skærmen på 8,9 tommer kræver gode øjne, men opløsningen (1920 x 1200) giver fin skarphed og arbejdsrum, mens IPS-teknikken tegner et klart billede fra alle vinkler. Den blanke overflade spejler lyset og samler på fingeraftryk, men vi har endnu til gode at se en touch-skærm med mat overflade.

To i en

Selve computeren er indbygget i skærmen, som klipses af og på tasterne uden besvær. Tastaturet er ikke i fuld størrelse, og man skal vænne sig til de små taster, som dog klikker sprødt og sidder fornuftigt. Den lille pegeplade er glat, og de integrerede museknapper fungerer fint.

Som på andre kombi-computere er skærmen tung i forhold til tastaturet, men det er ikke sådan, at den vælter bagover. På kanten af skærmen finder vi knapper til lydstyrke, afbryder og en Windows-knap - samt stik til HDMI, microSD, hovedtelefon/mikrofon og strøm, som kommer fra en kompakt lader med almindeligt usb-kabel. Tastatur-delen tilføjer en åbning til SD-kort og et usb-stik. Man må sige, at forbindelserne er i orden, og til prisen er det vildt imponerende.

Tastaturet rummer også et ekstra batteri, som bringer den samlede batteritid op på 12-13 timer. Computeren har ingen vifter eller andre bevægelige dele, så den er aldeles lydløs. Intels Atom-processor er ingen kraftkarl, og med 32 GB lagerplads (SSD) må man lagre sine filer med omhu. Men så længe man bruger computeren til det, den er beregnet til (internet, tekstbehandling osv.), mærker man ikke de store afsavn. Så hvis du kan leve med den lille skærm og det trange tastatur, er Toshiba Click Mini et bragende godt køb.