Skydesmart

Samsung er nobel og elegant, mens Nokia stiller med et mere kulørt og ungdommeligt design.

Skydesmart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Test af Nokia 5610 og Samsung G600 med praktisk skydetastatur

Man kalder dem "slider-telefoner". Ikke fordi de er mere slidsomme end andre modeller, men fordi man skyder (på engelsk: slide) overdelen op, så tastaturet kommer frem under skærmen.

På den måde fylder mobilen mindre i lommen, og tasterne er beskyttet mod tilfældige tryk, uden at man skal nørkle med tastaturlåsen. Og i modsætning til klaptelefoner kan man nøjes med en enkelt skærm, der altid er synlig.

Her har vi fat i to aktuelle skyde-mobiler: Nokia 5610 og Samsung G600.

Begge kan købes på nettet for cirka 1600 kroner. Vel at mærke uden sim-lås så du kan beholde dit foretrukne abonnement.
Begge telefoner har gode, regulære nummer-taster.
Begge telefoner har gode, regulære nummer-taster.

Design

Stilmæssigt er de to telefoner meget forskellige. Nokia vækker opsigt med det samme rød-sorte farvemønster, der kendetegner den billigere model 5310 (fås også i blå). Til sammenligning virker 5610'eren lidt buttet (99 x 49 x 17 mm - 111 g). Men plasten føles solid nok, og det noprede mønster på bagsiden sikrer et godt greb.

Samsung-mobilen har omtrent samme størrelse (102 x 48 x 15 mm - 105 g), men stil og farvevalg er langt mere afdæmpet. Der er noget næsten nobelt over den, som understreges af den fine samlekvalitet og de enkle, cirkelformede menu-knapper.

Nummertasterne er store og regulære, og skydetastaturet springer frem med en delikat fjederbevægelse. Det samme gør Nokias tastatur, og selv om tasterne her er lidt for glatte efter vores smag, er de meget præcise. Til gengæld virker Nokias centrale menu-knap en smule vakkelvorn.
Samsungs kamera beskyttes af bagpladen, når mobilen lukkes. Nokias kameralinse sidder mere udsat - og tager knap så gode billeder.
Samsungs kamera beskyttes af bagpladen, når mobilen lukkes. Nokias kameralinse sidder mere udsat - og tager knap så gode billeder.

Musik

Lige under skærmen har Nokia placeret en usædvanlig skydeknap, der skifter mellem pauseskærm, rds-radio og mp3-afspiller. Den hurtige musik-adgang forklarer tilnavnet "XpressMusic".

Lydkvaliteten er fin, og man kan koble sine foretrukne hovedtelefoner til mikrofonklemmen på det håndfri sæt. Lageret kan udvides med hukommelseskort i microSD-format, og Nokia vedlægger et kort med 1 GB. Det er flot til prisen.

Til sammenligning vedlægger Samsung kun et kort på en halv gigabyte.

Selv om G600 ikke er nogen udpræget musik-mobil, kan man også her tilkoble sine egne hovedtelefoner. Du får også radio - dog uden RDS.

Foto

Begge apparater har en flot 2,2 tommer skærm med en opløsning på 240 x 320. De er derfor velegnede til visning af billeder, ligesom skærmen er en fin søger for det indbyggede kamera.

Samsungs kameralinse er fikst placeret bag på skærm-delen, således at linsen beskyttes, når telefonen er lukket. Nokias linse sidder mere udsat for ridser og fedtfingre.

Og hvor Nokias kamera har 3,2 megapixel, leverer Samsung en opløsning på hele fem megapixel.

Nok så væsentligt er det dog, at begge mobiler har autofokus. Her er også fotolys, som dog ikke kan måle sig med en rigtig blitz. Når mørket falder på, drukner motiverne i støj. Men i den klare juni-sol leverer især Samsung en billedkvalitet, som er pænt over middel - om end ikke på niveau med de allerbedste kamera-mobiler.

Forbindelser

Hvis du ikke kan leve uden 3G, skal du snuppe Nokia'en. Her får du også den fine Opera-weblæser, så du rigtig kan nyde den hurtige netadgang. Det ekstra kamera på fronten giver mulighed for videosamtaler.

Nokia nyder også godt af de enkle serie40-menuer, som mange danskere kender i forvejen. Samsungs brugerflade er også enkel og velfungerende, men ofte kræver den lidt mere tilvænning. Og så må du altså nøjes med den langsomme GPRS-forbindelse, som ikke giver mulighed for videosamtaler.

På papiret har Nokia den bedste batterilevetid: seks timers tale eller 320 timers standby mod Samsungs 3,3 timers tale eller 300 timers standby.

Disse tal er dog meget teoretiske, og Nokias forspring forsvinder, hvis du bruger løs af 3G-forbindelsen. Så i praksis mærkede vi ikke den store forskel.

Let valg

Valget mellem de to skydemobiler er let. Men det skyldes ikke, at den ene er bedre end den anden. Valget er let, fordi mobilerne er så forskellige i både stil og funktion.

Nokia udmærker sig med 3G og fine musik-funktioner, mens Samsung har det bedste kamera og en lidt bedre kvalitetsfornemmelse. Men vi har altså fat i et par stærke og alsidige mobiler, der begge håndterer både musik og billeder bedre end de fleste konkurrenter i prisklassen.

Så både G600 og Nokia 5610 kan varmt anbefales - bare vælg den, der passer dig bedst.

Skydesmart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce