Sjov strid om ord

Brættet er lysere end i Wordfeud. Her ses iPad-udgaven, hvor vi netop har scoret 756 point på at lægge ordet ”travbane”...

Sjov strid om ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Virker med Iphone, Ipad og Android.

Pris: fra 0 kroner (afhængig af platform og tilkøb).

Bedst som vi var kommet over Wordfeud, blomstrer et spændende alternativ. Millioner af danskere har prøvet kræfter med Wordfeud, og flere er vist nærmest afhængige. Den kendte ordleg er netop opdateret med en ny dimension: spiller-statistik. For mange giver det et ekstra incitament, at man kan banke familie og venner - ikke bare i enkelte spil men også med en overordnet ”rating”, som det kendes fra skak-verdenen.

Problemet med Wordfeud er bare, at man stadig ikke kan se modstandernes rating, og så ryger jo en del af fidusen. Hvilket bringer os til dette spændende men ret ukendte alternativ.

I Ordkamp har hver spiller nemlig et synligt rating-tal, som stiger og falder afhængig af, hvordan man klarer sig - og ikke mindst: mod hvem. Et nederlag mod en topspiller kan godt hæve din rating, mens en sejr over en lavere rangeret spiller omvendt kan trække dig ned. Spillernes aktuelle rating vises i oversigten lige under deres portræt - der bizart nok som standard er en giraf for herrerne og en kat for damerne.

Socialt anlagt

Ordkamp er mere socialt anlagt end Wordfeud. Spillet lægger op til chat - eller ligefrem flirt. Når man registrerer sig, kan man både oplyse køn, alder og by. Det gør medspillerne mere nærværende og åbner mulighed for at begrænse nye modspillere til for eksempel ”kvinder fra Midtjylland”.

Garvede wordfeudere skal vænne sig til, at lukrative forkortelser som CL og FX ikke virker. Omvendt accepterer Ordkamp en del stednavne og forkortelser (for eksempel MF), som Wordfeud ikke vil kendes ved. Så det er bare at prøve sig frem.

Grafisk er Ordkamp mere lyst i udtrykket, og umiddelbart virker det mindre overskueligt. Men spillet findes i flere udgaver, som er overraskende forskellige. For eksempel kan man på Iphone tilkøbe alternative brætfarver og se sine point, mens man lægger brikkerne. Samme mulighed findes ikke til Ipad. Forhåbentlig finder de bedste finesser efterhånden vej til alle udgaver.

For konkurrence-mennesker kan statistikken være en stærk motivation.
For konkurrence-mennesker kan statistikken være en stærk motivation.

Sjov strid om ord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce