Gratis værktøj sikrer dine programmer mod fejl og sikkerhedshuller.

Det er vigtigt at holde sine programmer opdateret. Ikke bare for at få fejlrettelser og nye funktioner - men også for at fjerne farlige sårbarheder. Hackere og virusmagere sidder nemlig på spring for at udnytte sikkerhedshullerne, inden du får dem lappet.

Det ville være et fuldtidsjob, hvis man selv skulle holde øje med alle disse rettelser. Heldigvis er mange programmer gode til at opdatere sig selv, og der findes flere gratis værktøjer, der hjælper med opgaven. Vi har tidligere anbefalet et par stykker af slagsen, men nu har vi fundet et alternativ, der ikke bare viser vej til de nødvendige opdateringer. Det henter og installerer dem også for dig - i en enkelt arbejdsgang.

Det gratis Windows-program hedder "Patch My PC Updater", og det kan hentes fra: www.kortlink.dk/k6ep. Klik på Download-knappen - og dobbeltklik derefter på den hentede fil (PatchMyPC.exe), der typisk ligger i mappen "Overførsler". Svar ja, hvis Windows beder om tilladelse. Programmet springer frem og er allerede aktivt, for det skal ikke installeres først. Derfor kan du også let bruge det på andre computere fra en USB-nøgle eller ekstern harddisk.

Sådan gør du

Til venstre vises listen med alle de programmer, dette værktøj holder øje med. De sorte punkter findes ikke på computeren, og de grønne punkter er allerede ajour. Så interessen samler sig om de røde programmer, der trænger til opdatering. Det klares med et klik nederst til højre på "Perform x updates". Det kan være nødvendigt at lukke programmer undervejs, så hold øje med instrukserne på skærmen. Ellers er det bare at læne sig tilbage, mens computeren gør arbejdet.

Måske afslører oversigten, at du har flere udgaver af samme program. De forældede versioner kan fjernes på normal vis fra Windows-kontrolpanelet, men du kan også klare sagen fra fanebladet "Uninstaller". Vil du tjekke for opdateringer med faste tidsintervaller, skal du vælge en af mulighederne under fanebladet "Schedule". Her skal måske hentes ekstra filer, så svar ja, hvis du bliver spurgt.

Der er flere nyttige valgmuligheder under fanebladet "Options". For eksempel kan du lægge en genvej til programmet ud på skrivebordet. Du kan også vælge, at der skal oprettes et gendannelsespunkt inden hver opdatering, så du kan rulle systemet tilbage, hvis der opstår problemer.

Mere om emnet

Se alle
3
Skfit: Nu bliver Windows 8 usikker

Skfit: Nu bliver Windows 8 usikker