"Resident Evil"-serien tager en ny drejning, hvor kulissen bringer tankerne hen på "Texas Chainsaw Massacre", og uhyggen kommer endnu tættere på i førsteperson-perspektiv med mulighed for VR. Resultatet er skræmmende godt

Multi: "Wow!" er den følelse, man sidder med, når man spiller "Resident Evil 7".

Som titlen på anmeldelsen lægger op til, er spillet virkelig en sanselig oplevelse. For med den nye førstepersons synsvinkel er det ikke mødet med zombierne, der er det mest grufulde - det er dine egne indbildninger, der skræmmer mest.

En interaktiv gyserfilm

"Resident Evil" er et survival horror-spil, hvilket simpelt forklaret er en blanding af en gyserfilm og et videospil.

Historien begynder fire år efter, vi slap "Resident Evil 6". Her modtager Ethan Winters, der i tre år har ledt efter sin forsvundne kone, Mia, underligt nok en e-mail fra netop Mia, hvor der blot er en adresse og et ønske om, at han skal komme og hente hende.

I rollen som Ethan tager man til adressen, hvor der ligger et gammelt, uhyggeligt hus. Man kan næsten regne ud, at når først Ethan er gået ind i huset, kommer han nok ikke ud foreløbigt - og ganske rigtigt bliver han fanget i huset, hvor han møder alskens uhygge og spændende mysterier.

Målet er nu at komme helskindet ud af huset og samtidig komme til bunds i, hvad ejerne af huset, familien Baker, har gang i.

Plottet er gennemtænkt, og det er virkelig dejligt, at man undervejs ikke blot føler, at man går rundt og venter på det næste chok. Der er gode twist i historien, og senere i spillet får man også selv mulighed for at præge historiens gang, hvilket er en velkommen variation, da det gør op med idéen om, at man "bare" er hovedperson i en interaktiv gyserfilm.

Første gang i første person

Har man spillet "Resident Evil" før, vil den helt store forandring være ændringen af synsvinklen i "Resident Evil 7".

For første gang foregår hele spillet i første person, hvilket skaber en helt anden oplevelse. Du bliver taget med i spillet på en meget mere livlig og skræmmende intens måde end tidligere. Spillet er kompatibel med PS4s VR-briller, hvilket gameplayet også bærer præg af. Vi kan dreje vores synsvinkel præcist derhen, hvor vi gerne vil, præcist som var det os selv, der gik rundt i spillet.

Frygten

Som sjælden gyserforbruger var spillet ikke just indbydende, men en time inde i spillet blev mysteriet mere og mere spændende, og det lagde en dæmper på frygten.

Mystikken og det strategiske i spillet er virkelig det, der fanger. Bliver man spottet af zombierne, er det heller ikke nødvendigvis den sikre død. Der er virkelige lagt tanke bag mødet med dem, og tit skal man tænke kreativt for at slippe levende videre, hvilket kun er med til gøre mysterierne endnu mere spændende.

Selve gysene i spillet fungerer, da udviklerne har formået at holde igen med de såkaldte jump-scares, hvor der ud af det blå pludselig springer én frem og siger "bøh". Der kommer selvfølgelig nogle jump-scares, men der er lagt kræfter i at skabe en mere generel uhyggelig stemning i huset. Lyden af fodtrin i det fjerne og banken på rør er det, der for alvor får pulsen til at stige, mens du bevæger dig rundt i huset - det, og så en fantastisk flot grafik, der får hele huset med både hud, blod og møbler til at fremstå skærmmende virkeligt.

"Resident Evil 7" er et uhyggelig flot twist i den populære serie, hvor både nye som gamle fans kan få stillet sulten på uhygge.

"Resident Evil 7" er ude nu på PS4, Xbox One og pc- er testet på PS4.

Se trailer for Resident Evil 7: Biohazard her:

  • fyens.dk