Snipperclips: Cut it out, together! er ud over 1,2 Switch bedste eksempel på, hvad Switch kan, som du ikke får med andre konsoller

Nintendo Switch: "Snipperclips" er et lille charmerende spil, som er fløjet under radaren i forbindelse med lanceringen af Switch.

Det er synd, for spillet eksemplificerer i højere grad end både "Zelda", "Mario Kart" og "Splatoon", hvad det er, Switch kan, som andre konsoller ikke kan.

I "Snipperclips" styrer man to små papir-figurer, man skal vende og dreje, hoppe eller dukke sig og - som titlen afslører - klippe til, så figurerne kan løse de mange puzzles, man kan vælge imellem.

"Snipperclips" kan spilles af en til to spillere, men det er sjovest at være to. Det er nemlig et socialt spil, hvor samarbejdet er i højsæde. Målet er at løse en given puzzle, men det er, når det lykkes i fællesskab, at det for alvor er tilfredsstillende. Det er svært ikke at lade sig rive med, når opgaven skal løses, og samarbejdet skal fintunes.

Der er en helt særlig stemning i "Snipperclips", som på en gang er hyggeligt, spændende og meget charmerende. De to papirfigurer skærer skægge grimasser undervejs, musikken er let og legende, og udfordringerne er fantasifulde og varierede.

Du styrer med en enkelt Joy-Con, og det er let at overskue på Switchens egen skærm. Det gør spillet til en oplagt rejsemakker, men det er også hyggeligt at spille i sofaen foran fladskærmen.

"Snipperclips" kan prøves som en gratis demo, købes for små 150 kr eller købes sammen med et ekstra sæt Joy-Cons. Hvis man alligevel har planer om at købe to ekstra Joy-Con, er sidstnævnte samlet set den billigste løsning for pengepungen, viser vores pristjek.

Snipperclips: Cut it out, together er ude nu på Nintendo Switch.

Se trailer for Snipperclips her:

  • fyens.dk