Overraskelse: Tavle­computer til under 1000 kr.

Udvalget af apps er et svagt punkt ved alle Android-tavler. Men det bliver langsomt bedre.

Overraskelse: Tavle­computer til under 1000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For godt til at være sandt? Vi blev positivt overrasket.

Det er dumt at købe for dyrt - men dummere at købe for billigt. For hvis man lader sig friste, ender man let med et produkt så ringe, at det slet ikke dækker ens behov. Og så er pengene jo spildt.

Gang på gang er vi blevet skuffet over suspekt billige produkter, for i reglen får man, hvad man betaler for. Det gælder også inden for tavlecomputere, hvor kun Nexus 7 indtil videre har imponeret i lavprisklassen.

Hvis man da kan bruge det udtryk om et produkt til 1900 kroner. Det er billigt i forhold til den tilsvarende Ipad Mini (3300 kroner) - men omtrent dobbelt så dyrt som den model, vi her kaster os over. Den skeptiske mine var på, da vi åbnede æsken med Iconia B1. Godt nok er Acer kendt for lave priser, men her er vi altså nede i tre cifre.

Det lyder for godt til at være sandt. Eller i hvert fald for billigt til at være godt.

Skærmen er ikke supergod - men fin til prisen.
Skærmen er ikke supergod - men fin til prisen.

Plast på godt og ondt

Designet er ikke så slankt og lækkert som iPad - eller for den sags skyld Nexus 7.

Først troede vi, bagsiden var lavet af metal - på grund af den måde, den er støbt (og fordi den kom lige fra en iskold postkasse). Men her er tale om tynd plast, som giver sig, når man trykker på det.

En blå linje lyser op langs den buttede profil, som nederst til venstre er skåret af i en kæk lille trekant (det blå logo er et aftageligt klistermærke).

Tavlen fylder og vejer omtrent det samme som Ipad Mini, selv om skærmen er mindre. Det skyldes den brede ramme, som ikke ligefrem pynter.

Til gengæld giver den god plads til, at selv de mest fummelfingrede kan holde tavlen uden at ramme skærmen.

Valget af plast holder vægten nede, og den legetøjsagtige udstråling har også sine fordele. Iconia lægger op til en langt mere ubekymret håndtering end Ipad. Vi kunne aldrig drømme om at investere i et omslag.

Bagsiden er af tynd plast - og uden kamera.
Bagsiden er af tynd plast - og uden kamera.

Berøringsfølsom skærm

Som i Nexus 7 måler skærmen syv tommer, men opløsningen er ringere. Til prisen er skarpheden dog imponerende, og på papiret er iPad Mini faktisk mere grovkornet.

Lysstyrken reguleres i bare fire trin, og i solskin savner vi mere blus på lampen. Når man ser skærmen fra siden (i lodret format) udviskes billedet. Men igen: Til denne pris burde der nok være råd til at give sidemanden sit eget eksemplar.

Også her bliver vi nødt til at vurdere kvaliteten i forhold til både pris og anvendelighed, og skærmen består begge punkter. Modsat andre modeller i denne prisklasse leverer Acer en skærm, som ikke kun er trykfølsom - men rigtig berøringsfølsom (”capacitive”) som på de kostbare konkurrenter.

Styresystemet er Android (”Jelly Bean”) i en forholdsvis ren form, hvilket passer os fint. Som for alle andre Android-tavler gælder, at udvalget af tavle-apps langtfra kan måle sig med Ipad.

På den anden side er telefon-apps knap så grimme i 7 som i 10 tommer. Og efterhånden som markedet oversvømmes af Android-tavler, bliver stadig flere apps optimeret til de større skærme.

Iconia B1 er så billig, at du trygt kan overlade (og måske ligefrem forære) den til børnene.
Iconia B1 er så billig, at du trygt kan overlade (og måske ligefrem forære) den til børnene.

Ikke bedst, men mest værdi

Med 1,2 GHz og en halv gigabyte RAM er kraftoverskuddet begrænset. Ifølge vores målinger er Nexus 7 næsten dobbelt så hurtig - men det passer jo fint med, at den også er næsten dobbelt så dyr.

Det afgørende - og overraskende - er, at betjeningen i det store og hele virker kvik og responsiv. Almindelige opgaver som læsning af hjemmesider, håndtering af email og visning af film klares uden problemer. Kun de mest krævende 3D-spil måtte vi opgive at afvikle.

Batteriet holdt uden problemer til en hel dags blandet brug. Akkurat som Nexus 7 har Iconia-tavlen intet kamera på bagsiden - blot en simpel front-linse til videochat.

Mobilt bredbånd er heller ikke en mulighed. Men her er trådløst netværk, bluetooth - og sågar gps, som savnes i flere udgaver af Ipad. Lagerpladsen er begrænset til 8 GB, men bag en flap i bunden finder vi en sprække til hukommelseskort (op til 32 GB microSD). Og hvis du udvider lageret, bliver prisen endnu mere attraktiv i forhold til en tilsvarende udstyret Ipad Mini.

Selvfølgelig er Iconia B1 ikke den bedste tavlecomputer på markedet. Men det er måske den, der giver mest værdi for pengene. Er man en familie med tre børn, skal man i hvert fald overveje, om man får mest ud af at købe en enkelt Ipad til deling - eller en Iconia til hver.

Overraskelse: Tavle­computer til under 1000 kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce