Når skaden er sket


Når skaden er sket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugtskader er ofte umulige at reparere. Den mindste dråbe vand, sved eller kaffe kan sætte gang i en uafvendelig proces, som æder elektronikken op indefra. Komponenter og printbaner bliver simpelthen ætset væk. Ofte sker dette over et par uger. Så selv om mobilen virker fint, lige når du fisker den op af snedriven eller wc-kummen, kan du ikke vide dig sikker.

Men hvor der er liv, er der håb! Sluk omgående for apparatet - og tag batteriet ud, hvis det er muligt. Tør grundigt med en blød serviet eller køkkenrulle. Suppler eventuelt med en hårtørrer. Til sidst begraver du apparatet i en skål ris (ukogte forstås) og lader det stå et døgns tid. Risen er et lavteknologisk alternativ til de små silica-poser, der pakkes med mange produkter.

Får du saltvand eller klæbrig cola i apparatet, er det næppe nok at opsuge fugten. Giv først apparatet en grundig skylle under bruseren. Eller skil det ad og rens med isopropyl-alkohol. Chancen for genoplivning er spinkel i disse tilfælde, men du har ikke meget at tabe.

Når skaden er sket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce