X er seneste udspil fra OnePlus, som er et stort navn blandt mobilnørder. Det kinesiske firma fik sit gennembrud med OnePlus 1, som i sommer blev fulgt op af en 2'er - og nu denne X-model. Mobilerne skal købes på nettet direkte hos producenten, og hidtil har det endda krævet en særlig "invitation".

Fra denne måned er salget givet frit - men kun én gang om ugen (hver tirsdag). Den pris betaler vi gerne, når mobilens pris er helt nede på 2049 kr. For den ligner noget, der koster det tredobbelte. Med glas for og bag (fås også med keramisk bagside) minder den mest om Sonys topmodeller.

Den facetslebne metalramme er riflet med et fint mønster, der smukt fremhæver den slanke profil. En lignende struktur findes på knapperne, som klikker uhyre præcist.

Den store skydeknap på venstre kant har tre positioner, så du let kan skifte mellem "ingen afbrydelser", "kun prioriterede afbrydelser" og "alle meddelelser".

Gode overraskelser

Bagsiden prydes af det stilrene OnePlus-logo, men overfladen er meget modtagelig for fedtfingre og ridser. Derfor er det fint, at der medfølger et bagcover i klar plast. Slæden til sim-kortet gemmer på to gode overraskelser: Her er plads til et microSD-kort, så du let kan udvide lagerpladsen. Og så sluger slæden hele to sim-kort, så du hurtigt kan skifte mellem to abonnementer til arbejde og privat - eller anvende et lokalt sim-kort til billig data i udlandet.

Lækker skærm

Skærmen på fem tommer står flot takket være Amoled-teknikken, som giver dyb sort og klare farver. OnePlus kører Android 5 i en forholdsvis "ren" udgave - men med vellykkede tilføjelser som den ekstra genvejsmenu til venstre for startskærmen.

Under motorhjelmen er teknikken et års tid ældre end indmaden i Nexus 5X. Men betjeningen glider kvikt, og batteriet holder til en lang og aktiv dag.

Kameraet er ofte det svage punkt i billige mobiltelefoner, men også her overpræsterer OnePlus X gevaldigt - uden dog at komme i samme liga som topmodellerne fra Samsung og Apple. Den koster så også tæt på en tredjedel.

  • Af: