It-sikkerhed: Stol ikke på dine Facebook-venner


It-sikkerhed: Stol ikke på dine Facebook-venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er for godtroende over for Facebook-venner, men det kan have konsekvenser, lyder det fra it-sikkerhedsfirma

Når du klikker på et af dine Facebookvenners link eller trykker på et tilbud, som dine venner angiveligt har taget imod, risikerer du at blive offer for et hackerangreb.

Danskerne er nemlig for godtroende og ukritiske over for Facebook-vennerne, og det nyder de mere og mere kreative hackere godt af. De forklæder sig som dine cybervenner og tiltusker sig adgang til din konto, computer eller i værste fald bankkonto.

- Hackere udgiver sig for at være Facebook-vennerne ved at hacke sig ind på profilerne. Så sender de sjove link eller får dig til at trykke på noget, som måske installerer software på din computer, siger Peter Schjøtt, it-sikkerhedsekspert hos sikkerhedsfirmaet Symantec.

Firmaet har netop fremlagt en Cybercrime Report, som viser, at mere end hver tredje af de danske sociale netbrugere har været udsat for en netforbrydelse.

10 procent har oplevet et "face-rape", hvor nogle har hacket sig ind på deres profil og udgivet sig for at være brugeren. Danskerne passer nemlig ikke godt nok på sig selv.

- Sociale medier som Facebook bliver brugt meget til at hacke andre og åbne bagdøre ind til din computer, fordi det er et sted, vi sjældent har paraderne så højt oppe, som vi har andre steder, siger Peter Schjøtt.

Ofte stoler vi blindt på opfordringer og link, som bliver delt af vennerne online. Og med 3 millioner danskere på Facebook, er det yderst attraktivt for cyberkriminelle at angribe der.

I værste fald kan det give hackerne adgang til din bankkonto eller personlige oplysninger, som de sælger videre. Samtidig risikerer du at udsætte dine Facebook-venner for fare, hvis din profil sender linket videre til andre uden din viden.

Peter Schjøtt peger på, at venner sjældent har intentioner om at skade hinanden, men man kan ikke med sikkerhed vide, hvem der sidder i den anden ende, eller om ens venner har virus. Derfor skal man bruge sin sunde fornuft, når man færdes på Facebook.

- Man skal være opmærksom på, at man bevæger sig i et miljø, hvor der kan opstå sikkerhedsproblemer. Det er ligesom i trafikken. Du kan ikke bare lukke øjnene og gå over gaden et tilfældigt sted og regne med, at det går godt, siger han og tilføjer:

- Fordi du bliver præsenteret for en video, der skulle være sindssygt sjov eller du skal trykke på noget for at få en gave eller en rejse. Så er det ikke nødvendigvis sandt. Der skal være en vis kritisk sans på Facebook.

It-sikkerhed: Stol ikke på dine Facebook-venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce