IPod bliver slankere og sjovere

Slank. Fjerde generation af Nano-modellen er den tyndeste iPod nogensinde.

IPod bliver slankere og sjovere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye iPod-afspillere, som Apple præsenterede sidste uge, er allerede i butikkerne

Når Apples karismatiske direktør går på scenen for at lancere nye produkter, minder stemningen om et vækkelsesmøde. Steve Jobs er berømt for sin evne til at begejstre - og præsentere ethvert produkt som en revolutionerende nyskabelse. Alligevel var mange Apple-entusiaster skuffede efter sidste uges præsentation, der ikke bød på banebrydende overraskelser.

Men øverst i kurven med årets æblehøst finder vi dog et par nye afspillere i den populære iPod-serie: Den tynde fjerde generation af iPod Nano er den hidtil tyndeste iPod - med en smukt afrundet profil på bare 6,2 mm. Samtidig er Apple gået tilbage til den aflange form (9 x 4 cm), som ligger bedre i hånden. En indbygget bevægelses-sensor roterer skærmbilledet automatisk og lader dig vælge tilfældig afspilning ("shuffle") ved blot at ryste afspilleren. Ny er også den såkaldte Genius-teknik, som automatisk opretter spillelister med sange, der passer godt sammen. Batteriet lover op til 24 timers musik eller fire timers video på den lille 2-tommer-skærm.

Modellen med 8 GB har plads til ca. 4000 sange, 14.000 billeder eller 16 timers video. Hvis det ikke er nok, kan du fordoble disse tal ved at vælge iPod Nano med 16 GB. Prisen er henholdsvis 1099 kr. og 1449 kr. Og uanset model bestemmer du selv, om din nye Nano skal være sølvfarvet, lilla, blå, grøn, orange, gul, pink, rød eller sort.
Alsidig. Anden generation af iPod Touch er skrumpet - og har fået nye finesser.
Alsidig. Anden generation af iPod Touch er skrumpet - og har fået nye finesser.

Den alsidige

Også den større iPod Touch er kommet i en mere strømlinet udgave. Den ligner en slankere udgave af iPhone, og betjeningen på den trykfølsomme skærm er også den samme. Med hele 3,5 tommer er skærmen velegnet til video, som kan hentes fra nettet med det indbyggede trådløse netværk. Steve Jobs præsenterede Touch som: "Den sjoveste iPod nogensinde". Her er større fokus på spil, som naturligvis skal købes hos Apples egen netbutik ("App Store"). Mange af spillene understøtter den indbyggede bevægelses-sensor, så du for eksempel kan styre din racerbil ved at dreje apparatet i luften som et rat.

Batteriets levetid er bedre end i Nano-modellen - med op til 36 timers musik eller seks timers video. Den nye iPod Touch fås med hele 32 GB fast hukommelse, som rækker til 7000 sange, 25.000 billeder eller 40 timers video. Men så koster den også 2899 kr. Så mange vil nok vælge en af de mindre udgaver med 8 GB (1699 kr.) eller 16 GB (2199 kr.).

De andre

Den billigste og mindste iPod er fortsat Shuffle, der nu fås i fire nye farver (blå, grøn, pink, rød) - plus den gamle sølvfarve. Afspilleren har stadig ingen skærm, men den kompakte tøjklemme-form er genial til løbeturen. Prisen er helt nede på 349 kr., men så må du også nøjes med 1 GB (240 sange). Modellen med 2 GB ligner et bedre køb til 479 kr.

Vil du lagre hele musiksamlingen, er der ingen vej uden om den mere klodsede iPod Classic (1799 kr.) , der sluger hele 120 GB - svarende til 30.000 sange, 25.000 fotos eller 150 timers video.

Alle de nye iPod-modeller er netop landet i butikkerne. Se mere på: www.apple.dk/itunes, hvor du også kan hente den nye udgave af Apples iTunes-program. Har du en iPhone, må du heller ikke snyde dig selv for den seneste software-opdatering, der blandt andet tilføjer de nye Genius-spillelister og retter en række tekniske fejl. Se mere herom på: www.kortlink.dk/5rzp.

IPod bliver slankere og sjovere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce