Hvad skal du gøre?


Hvad skal du gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du udelukkende modtager tv fra kabel (f.eks. YouSee og Stofa) eller satellit (f.eks. Viasat og Canal Digital), behøver du ikke foretage dig noget. Det gælder også, hvis du får dit tv-signal via bredbånd eller fibernet.

Hvis du modtager tv via en gammeldags tv-antenne (typisk på tag eller loft), skal du fra 31. oktober bruge en ny digital modtager af typen "DVB-T".

Du behøver ikke købe et nyt fjernsyn! Du kan nøjes med at købe en modtager-boks til dit gamle tv. Dog må du så leve med to fjernbetjeninger: en til tv’et (tænd, sluk, lydstyrke osv.) - og en til boksen (kanal-skift og programguide). Bøvlet kan begrænses ved at samle funktionerne på en enkelt multi-fjernbetjening.

Hvis du alligevel vælger at købe en ny fladskærm, bør du vælge en model med indbygget digital modtager (DVB-T), så du undgår den separate modtagerboks.

Antennen beholder du bare. For det digitale signal kan indfanges med en almindelig "TV2-antenne". I enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at dreje antennen eller forstærke signalet. Er du træt af din gamle tag-antenne, kan du skifte til en mere diskret model. For eksempel kan man få en rund antenne, der monteres som knop i toppen af flagstangen.

Har du flere tv-apparater koblet til tag-antennen, skal du købe en modtagerboks til hvert apparat. Boksen fungerer som omformer og skydes ind mellem fjernsynet og antennen.

Hvis du vil optage en tv-kanal, mens du ser en anden kanal, skal du i princippet bruge to bokse: en til optageren og en til skærmen. I praksis er det bedre at købe en ny harddiskoptager med digital modtager.

Uanset om modtageren sidder i din nye fladskærm, eller i en separat boks, skal du vælge en model med MPEG4. Dette er nødvendigt for at se de nye kanaler. Hvis du vil have mulighed for at tilkøbe ekstra tv-pakker, bør du desuden vælge en modtager med kortlæser, som er godkendt af Boxer. Listen kan ses på www.boxertv.dk.

Har du en gammel MPEG2-modtager, går du glip af de nye kanaler. Og fra 2012 er modtageren ubrugelig. De forældede MPEG2-modtagere sidder i mange fladskærme - især dem der sælges på tilbud ...

Der er god hjælp at hente på nettet. Tjek især de udførlige vejledninger på linket herunder.

Hvad skal du gøre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce