Gps for begyndere

Selv om skærmen er lille, er kortvisningen let at overskue.
Foto: Studio 4

Gps for begyndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TomTom Start er supernem at bruge - men det er den ikke ene om

Selvfølgelig er det en god idé at lave en vejviser, som enhver kan finde rundt i. Men ideen er for længst realiseret.

De fleste konkurrenter, også dem med mere avancerede funktioner, er akkurat lige så nemme at bruge. For eksempel er det fint, at hovedskærmen kun giver to muligheder (navigation og kortvisning). Men nyt er det altså ikke.

Vores eksemplar var sort, men TomTom Start fås også i hvid, hvilket er helt forfriskende. Det er også muligt at tilkøbe kulørte plast-skaller, som giver apparatet et mere personligt udseende.

Det bedste ved denne vejviser er dog størrelsen. Den fikst integrerede sugekop fylder så lidt, at man aldrig behøver tage den af. Det er bare at klipse hele molevitten af forruden - og proppe den i lommen eller handskerummet.

Skærmen er ikke stor (3,5 tommer), så man skal holde tungen lige i munden, når man indtaster adresser på det lille skærmtastatur. Men hvis man fastgør vejviseren ved bakspejlet, kan man sagtens se, hvad der foregår. Her hjælper det, at TomTom som vanligt leverer et enkelt og overskueligt skærmbillede.

En anden fin TomTom-ting er "IQ Routes", der tilpasser ruten til de aktuelle trafikmønstre, så du ledes uden om den værste pendler-trafik. Du får også adgang til TomToms brugerskabte kort-rettelser ("Mapshare"), som vi har gode erfaringer med.
Sugekop-holderen er fikst integreret - og lige til at proppe i lommen sammen med vejviseren.
Sugekop-holderen er fikst integreret - og lige til at proppe i lommen sammen med vejviseren.

Kendte skavanker

Men oveni får du de kendte TomTom-skavanker: Man kan ikke indtaste et vejnavn uden først at indtaste byen. Det er et problem, hvis man kører ude på landet. Når man indtaster ruten, spørger vejviseren, om man vil navigere fra sin nuværende position - og om man vil køre med det samme. Hver eneste gang svarer vi ja til begge punkter. Og ærgrer os over denne unødvendige forsinkelse.

Mere power, tak

Det er småt med avancerede funktioner, men de fleste kan vi let undvære. Dog bør enhver begynder-gps have vognbane-assistent. Med TomTom Start må du selv finde ud af, hvordan du placerer dig i store kryds og motorvejs-sammenfletninger.

Vi kunne også ønske os lidt mere power i både skærmlys og lydstyrke. Og så er vi kede af at undvære trafik-informa-tioner (TMC), som er standard i flere konkurrenter. For eksempel Garmins populære Nüvi 255T, som Elgiganten jævnligt falbyder til 666 kroner. Hermed er den væsentligt billigere end TomTom Start. Og mindst lige så begyndervenlig.

Gps for begyndere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce