1. Få naboen til at holde lidt øje med huset, tømme postkassen, smide affald i skraldespanden, bruge din tørresnor og måske parkere i indkørslen. Det er også vigtigt at fjerne affald og mystiske ting, der bliver smidt ved hoveddøren eller i indkørslen. Tyve lægger den slags ud for at teste, om huset er beboet.

Nabohjælpen kan sættes i system på: nabohjælp.dk.

2. Rul ikke alle gardinerne ned - men flyt computere og andre værdigenstande, så de ikke kan ses gennem et vindue. Harddiske og computere med værdifuldt og privat indhold kan med fordel gemmes grundigt af vejen eller afleveres hos venner og familier.

3. Den bedste beskyttelse af dine digitale billeder og dokumenter får du ved at tage en sikkerhedskopi i god tid inden afrejsen. Hvis du vælger en løsning som Crashplan.com, sker dette helt automatisk, og det behøver ikke koste noget.

4. Hvis du absolut skal dele dine feriebilleder på sociale medier, så vent, til du er kommet hjem. Det er dumt at udbasunere, at din bolig står tom. Af samme grund bør du så vidt muligt undlade automatiske feriesvar på e-mailen.

5. Mærk dine ejendele, så politiet kan spore dem tilbage til dig. Og husk at sætte de tilhørende mærkater op i døre og vinduer, så tyven går videre til næste hus. Det er ikke længere nødvendigt at ridse i sine dyre ejendele. Moderne løsninger anvender i stedet en kodet væske, der kun bliver synlig i UV-lys. Glem ikke at registrere din kode på nettet.

Se mere på: kortlink.dk/qthb.

 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Beskyt dit hjem i ferien

Beskyt dit hjem i ferien

Dit øje i det høje

Dit øje i det høje

Falsk fjernsyn

Falsk fjernsyn