God og gratis video-værktøjskasse

Med få museklik kan du jonglere rundt med video, lyd og billeder.

God og gratis video-værktøjskasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smart program lader dig afspille film og videoklip på alskens apparater

Digital video optræder i mange forskellige formater. Det giver ofte problemer, især når man vil afspille indholdet på en mobiltelefon eller tavlecomputer.

Løsningen kan være det gratis program Freemake Video Converter, som kan hentes fra: www.kortlink.dk/c9hs.

Husk at fjerne de relevante flueben under installationen, hvis du ikke vil installere ekstra programmer. Og lad dig ikke forblænde af den store ”Install” knap midt i programvinduet. Den åbner for tilkøb af ekstra finesser, som de fleste sagtens kan undvære. Som standard understøtter programmet nemlig mere end 200 video-formater.

Det virker også med krævende formater som MKV og FLAC, og du kan omforme (konvertere) indholdet, så det kan afspilles på alt fra den nyeste Ipad til en tudsegammel Nokia-mobil.

Programmets ikoner og menuer er oversat til dansk, og det meste er selvforklarende. Med de øverste knapper kan du tilføje det indhold, der skal omformes. Brug de nederste knapper til at vælge, hvor indholdet skal afspilles. Flere nyttige indstillinger dukker op undervejs.

Hvis du kommer i tvivl om noget, kan du klikke på hjælp for udførlige forklaringer, som dog er på engelsk.

Til og fra YouTube

Hvis du kopierer en web-video (højreklik på billedet) og klikker øverst på ”Indsæt URL”, kan du hente indhold fra YouTube, Facebook, Vimeo og mange andre web-tjenester.

Det er også muligt at hive lyden ud af et videoklip - og f.eks. omdanne en musikvideo fra Youtube til en almindelig mp3-fil. Omvendt kan du selv lægge videoklip ud på YouTube. Om nødvendigt sørger programmet for at splitte videoen op i dele af 15 minutters varighed.

Hvis du konverterer video til flash-format, kan du også lægge det op på din egen hjemmeside (vær opmærksom på ophavsretten). Billeder og mp3-musik kan kombineres til moderne ”lysbilledshows”, og programmet indeholder værktøjer til enkel videoredigering. Du kan tilføje overgange, sammensætte flere klip til et og meget mere. Det er også muligt at kopiere dvd-film - dog ikke hvis de indeholder kopisikring.

Op til 20 timers video kan klemmes ned på en almindelig dvd, og hvis du har en bluray-brænder, kan du lægge indholdet ned på bluray. Undertekster håndteres også i et væld af formater. Nogle opgaver tager flere timer - andre klares på et øjeblik. Det afhænger af filernes type og størrelse samt computerens kraftoverskud.Der findes flere gratis værktøjer af denne typeTjek for eksempel Handbrake www.handbrake.frog Format Factory www.pcfreetime.com

God og gratis video-værktøjskasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce