Genopdag din musik

Med Mufin kan du opleve din digitale musiksamling på nye måde.  

Genopdag din musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis program finder musik, der matcher dit humør

Gængse afspillere som iTunes og Windows Media Player virker kedelige ved siden af Mufin, der åbner nye indgange til din musiksamling. Den velsmagende titel er en sammentrækning af ”Music finder”, og heri ligger programmets styrke: Det finder den musik, du ikke vidste, du havde lyst til at høre.

Det lyder som tankelæsning og kan også føles sådan, men tricket bygger på en grundig analyse, der foretages første gang, du henter samlingen ind i programmet.

Teknikken er udviklet af det tyske Fraunhofer-institut, som er berømt for at have opfundet mp3-formatet.

Andre afspillere sorterer musikken i simple kasser - baseret på indlejrede etiketter (ID3-tags), som ofte er misvisende - eller helt mangler. Mufin går i stedet ind og ”lytter” til hver enkelt sang. Ved at analysere tempo, toneart og andre parametre kan programmet sortere din musik efter stemning.Resultatet vises i et musikalsk ”verdensrum”, hvor hver sang fremstår som en lille stjerne. Placeringen afslører blandt andet, om sangen er sørgelig eller glad - og om den er akustisk eller syntetisk.

Fordi programmet kender musikken, kan det lave spillelister med numre, der klæder hinanden - skønt man ikke umiddelbart selv ville have forbundet dem. I de fleste tilfælde virker det væsentligt bedre end ”Genius” funktionen i iTunes, der forsøger noget tilsvarende med andre midler.

De mest spændende funktioner kræver, at du registrerer dig med en gyldig email-adresse. Samtidig får du et lille musiklager på internettet, så du kan høre din yndlings-musik overalt. Med blot en enkelt gigabyte rækker pladsen til op mod 200 sange.

Det skal ses som en appetitvækker til ”Pro-udgaven”, der tilbyder 25 GB plus en del ekstra finesser. Adgangen koster ca. 160 kroner om året, men mange vil have nok i den gratis udgave.

Mufin er let at gå til - og oversat til dansk. Programmet findes også i en udgave til Android-baserede mobiltelefoner og tavler.

Se mere på: www.mufin.com

Genopdag din musik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce